Druhy činností

Ako požiadať o licenciu

Ako požiadať o licenciu

Video: Drony | #3 Postup získania licencie na komerčné lietanie 2024, Júl

Video: Drony | #3 Postup získania licencie na komerčné lietanie 2024, Júl
Anonim

Udeľovanie licencií je formou štátnej kontroly podnikateľskej činnosti. Je upravené federálnym zákonom z 8. augusta 2001 č. 128-ФЗ, v dodatku, v ktorom sú uvedené druhy hospodárskej činnosti, ktoré je možné vykonávať len na základe osobitného povolenia - licencie. Ak sa na vaše podnikanie vzťahuje tento zákon, musíte na toto povolenie pripraviť dokumenty.

Image

Návod na použitie

1

V mene vedúceho územného orgánu, ktorý licenciu na tento typ činnosti, napíšte žiadosť o poskytnutie voľného formulára so žiadosťou o poskytnutie licencie. Žiadosť je napísaná v akejkoľvek forme, v texte je uvedené celé meno právnickej osoby a ďalšie informácie o nej.

2

Pripojte k žiadosti zoznam dokumentov, ktoré potvrdzujú vaše právo vykonávať tento druh podnikania. Zoznam dokumentov musí byť očíslovaný a musí byť uvedený počet strán v každej z nich.

3

Vopred uveďte, aké dokumenty budete musieť pripraviť, pretože ich zoznam pre rôzne typy činností sa môže výrazne líšiť. Licenčný orgán môže okrem toho predložiť svoje konštrukčné požiadavky.

4

Zaplaťte štátnemu poplatku licenčný úrad za preskúmanie vašej žiadosti a priloženie platobného dokladu potvrdzujúceho túto skutočnosť alebo jeho kópiu do balíka dokumentov.

5

Oboznámte sa s osobitným predpisom o udeľovaní licencií na druh činnosti, ktorú sa chystáte zaregistrovať. Obsahuje zoznam tých dokumentov, ktoré sa budú vyžadovať. Vytvárajte kópie základných dokumentov, ktoré musia byť notársky overené. Ak nechcete overovať kópie, originály sa musia priložiť.

6

Vytvárajte kópie dokumentov, ktorých zoznam je určený nariadením. Počítajte dokumenty, ktoré obsahujú viac ako dva listy, očíslujte a šnurujte, konce káblov zalepte kúskom bieleho papiera prilepeným na vrchnej strane podpisom a pečaťou spoločnosti.

7

Všetky dokumenty uložte do samostatného súboru. Vytvorte titulnú stránku, na ktorej napíšete názov svojej spoločnosti a uveďte typ činnosti, na ktorú chcete získať licenciu.

8

Predložte dokumenty licenčnému orgánu a odovzdajte ich podľa súpisu. Tento zoznam dostanete so známkou v deň prijatia dokumentov. Do 45 kalendárnych dní musí byť vaša žiadosť posúdená. V prípade niektorých činností sa toto obdobie môže skrátiť.

Odporúčaná