Obchodné riadenie

Ako pozastaviť podnikanie

Ako pozastaviť podnikanie

Video: Marek Fašiang: Kávová kultúra je vo Viedni horšia ako v Bratislave 2024, Júl

Video: Marek Fašiang: Kávová kultúra je vo Viedni horšia ako v Bratislave 2024, Júl
Anonim

Pozastavenie podniku podľa noriem federálnej a daňovej ruskej legislatívy nie je zabezpečené. Neaktívna organizácia je v skutočnosti povinná podať hlásenie daňovému inšpektorátu predložením nulového priznania.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - personálne dokumenty;

  • - účtovné doklady;

  • - formy dokladov pre nulové nahlasovanie;

  • - federálna a daňová legislatíva.

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete spoločnosť pozastaviť na dobu neurčitú, musíte prepustiť zamestnancov spoločnosti. Tento postup je možné vykonať iba so súhlasom pracovníkov. Požiadajte ich, aby napísali vyhlásenie o svojej vlastnej slobodnej vôli. Ak zamestnanci kompromitujú, ukončite pracovný pomer dohodou strán.

2

Ak odborníci odmietnu napísať list rezignácie, môžete znížiť počet zamestnancov. Zamestnanecký súhlas sa nevyžaduje. Vykonajte objednávku na zníženie počtu zamestnancov. Dôvodom zverejnenia dokumentu môže byť zmena organizačných, technologických pracovných podmienok. Každého zamestnanca individuálne informujte o takejto udalosti vo forme oznámení. Odovzdajte ich odborníkom dva mesiace pred skutočným dátumom prerušenia práce.

3

Dva mesiace pred týmto postupom pošlite informácie o nadchádzajúcich redukciách počtu zamestnancov do centra zamestnanosti.

4

Po dvoch mesiacoch si všimnite zníženie záznamov o zamestnanosti zamestnancov. Dajte im peniaze, ktoré dlhuje, platte odstupné, aby neporušovali pracovné zákony.

5

Ak má spoločnosť jedného zakladateľa, ktorý je generálnym riaditeľom a hlavným účtovníkom, jediný účastník sa na dovolenku na dobu neurčitú odošle na svoje náklady. Okrem toho nie je oslobodený od podávania správ. Správcovi dane by sa mal predložiť nulový zostatok, nulové daňové priznanie. Poskytuje sa v daňovom zákonníku Ruskej federácie.

6

Ak má spoločnosť viacerých účastníkov, mali by byť zbavení funkcie riaditeľa a hlavného účtovníka. Jeden zo zakladateľov spoločnosti je menovaný na miesto vedúceho, ktorý tiež chodí na dovolenku bez údržby, ale správy sa predkladajú včas.

7

Najlepším spôsobom, ako pozastaviť podnikanie, je jeho likvidácia. Takže nebudete mať problémy s daňovým úradom, zamestnancami. Kedykoľvek máte právo založiť novú spoločnosť a vykonávať činnosti od novej právnickej osoby.

Je možné „pozastaviť“ činnosť spoločnosti v roku 2018

Odporúčaná