obchodné

Ako kúpiť projekt

Ako kúpiť projekt

Video: Kúpil som si vysnené auto |nový projekt| - Rngd 2024, Júl

Video: Kúpil som si vysnené auto |nový projekt| - Rngd 2024, Júl
Anonim

Ak kupujete pracovný obchodný projekt, mali by ste zvážiť mnoho faktorov. Je dôležité získať podnik, ktorý funguje dlhodobo a úspešne. Najatraktívnejšia vec na tom je, že nebudete musieť prísť s novým typom služby alebo produktu - všetko už boli dokončené predchodcami.

Image

Návod na použitie

1

Nájdite vhodný návrh projektu. Najpravdepodobnejším zdrojom dodávok sú obchodní makléri, ktorí sa špecializujú na predaj spoločností. Ponuky môžu pochádzať aj od podnikateľov, ktorí chcú svoj projekt predať umiestnením reklám v novinách s bezplatnými reklamami alebo v miestnych oddeleniach oddelenia pre reklamu s malými písmenami, ako aj v bulletinoch a špecializovaných webových stránkach.

2

Zistite presne, čo sa predáva, a určte, koľko musíte zaplatiť. Najprv sa pozrite, prečo sa obchodný projekt predáva. Dôvod uvedený predajcom môžete povedať v každom prípade, ale nie nevyhnutne, bude to skutočný dôvod predaja.

3

Pokúste sa zistiť, aký je aktuálny stav v projekte. Ak to chcete urobiť, kontaktujte ostatných ľudí, ktorí majú informácie o navrhovanej firme na predaj. Cena podniku závisí od toho, do akej miery generuje príjem. Posúdenie existujúceho projektu sa považuje za hodnotenie podniku, ak stále prináša zisk. Zobraziť históriu výnosov spoločnosti za niekoľko rokov. Toto určí, aký je celkový príjem, zisk a náklady. Pri investovaní peňazí do akvizícií si skutočne kupujete stály zisk.

4

Zistite, či si môžete dovoliť propagovať tento projekt, len čo získate predstavu o hodnote tohto nákupu. Keďže získavate objekt v reálnom živote so skutočnými finančnými dokumentmi, bude oveľa jednoduchšie nájsť potrebné financovanie ako pri otvorení nového podniku. Najprv by ste mali kontaktovať príbuzných, priateľov, zamestnancov, banky. Ak si nákup vyžaduje podstatne väčšie množstvo, ako je množstvo, ktoré je možné získať z týchto zdrojov, stojí za zváženie prilákanie súkromných investorov alebo investičných spoločností.

Ako kúpiť hotový obchod

Odporúčaná