Obchodné riadenie

Ako určiť objem obstarávania

Ako určiť objem obstarávania

Video: 11 - Krychle - objem, povrch a úhlopříčka (MAT - Rovinné útvary a tělesa) 2024, Júl

Video: 11 - Krychle - objem, povrch a úhlopříčka (MAT - Rovinné útvary a tělesa) 2024, Júl
Anonim

Správne plánovanie objemu obstarávania tovaru je pre podnikanie veľmi dôležité. Akýkoľvek nesúlad množstva tovaru s potrebným dopytom teda môže výrazne znížiť zisk podniku.

Image

Budete potrebovať

  • - finančná dokumentácia spoločnosti;

  • - Správy o predaji z predchádzajúcich mesiacov.

Návod na použitie

1

Ak chcete zistiť, aké množstvo tovaru je potrebné, skontrolujte hotovostný tok podniku. Za týmto účelom vyhodnotiť všetky dokumenty spoločnosti, ktoré jasne ukazujú jej finančnú situáciu a podporu života.

2

Na základe ukazovateľov prvého nákupu analyzujte predaj a zvyšky tovaru spoločnosti na sklade. Analýza prvého obdobia prevádzky podniku, vyhodnotenie dopytu spotrebiteľov, sortimentu produktov a cien, plánovaného a skutočného predaja.

3

Analyzujte predajné práce. Prázdne police v obchode, ako aj nadbytočné zásoby v sklade, sú neprijateľným luxusom. Odhadujte predaj v rôznych regiónoch a na základe toho vyvodte záver.

4

Prispôsobte sa každej situácii individuálne. Každý priemysel má svoje vlastné špecifiká predaja, takže pred nákupom si dôkladne preštudujte prácu každého segmentu. Pamätajte, že výrobok môže stratiť svoj význam (napríklad nový vývoj v domácich spotrebičoch), môže ísť o módu (oblečenie) alebo sa môže zhoršiť (jedlo).

Venujte pozornosť

Pri plánovaní objemu nákupov nezabudnite: prebytok tovaru môže viesť k tomu, že väčšina finančných aktív spoločnosti bude zmrazená na dostatočne dlhé obdobie. Nedostatok sortimentu môže zase viesť k negatívnemu postoju spotrebiteľa k vašej organizácii. Nezabudnite preto, že maximálna optimalizácia akcií je kľúčom k úspechu.

Užitočné rady

Ak ste pri plánovaní obstarávania urobili chybu, existuje niekoľko spôsobov, ako problém vyriešiť. Po prvé, zorganizujte predaj alebo akcie na produkte (pomôže vám to vrátiť aspoň časť prostriedkov). Druhou možnosťou je využiť bezplatnú distribúciu tovaru. Takto znížite náklady na skladovanie a usporiadate reklamnú kampaň pre túto firmu.

ako vypočítať objem nákupov

Odporúčaná