obchodné

Ako organizovať lekáreň

Ako organizovať lekáreň

Video: Vianočná charitatívna akcia 2024, Júl

Video: Vianočná charitatívna akcia 2024, Júl
Anonim

Lieky patria do kategórie tovarov s neustálym dopytom, nezávisle od ročného obdobia a hospodárskej situácie. Zároveň je potrebné zorganizovať lekáreň, aby sa splnil celý rad požiadaviek, ktoré štát kladie na tento druh maloobchodu, a aby sa v tejto oblasti vyrovnal vysokej konkurencii.

Image

Návod na použitie

1

Na otvorenie lekárne musíte získať licenciu od podvýboru pre udeľovanie povolení na farmaceutické činnosti ministerstva zdravotníctva, ktorý sa vydáva na obdobie 5 rokov. Proces papierovania môže trvať niekoľko mesiacov.

2

Pri výbere miesta by ste mali brať do úvahy dostupnosť a množstvo iných lekární na rovnakom území, ako aj ich rozsah. Veľkosť miestnosti by mala byť najmenej 75 metrov štvorcových a mala by sa skladať z niekoľkých miestností: obchodná miestnosť, materiálna miestnosť na skladovanie a triedenie liekov, miestnosť pre zamestnancov, kancelária riaditeľa. Nájom by sa mal uzavrieť na menej ako 5 rokov.

3

Farmaceutickému zariadeniu sa musí venovať osobitná pozornosť v súlade s hygienickými požiadavkami. Okrem políc na lieky, vitríny, pulty a registračné pokladnice budete potrebovať špeciálne vybavenie, ktoré zabezpečí osobitné podmienky na uchovávanie jednotlivých liekov, ako sú ohňovzdorné kovové skrinky, trezory, chladničky. Postarajte sa o inštaláciu požiarnych a vlámacích poplachov. Na efektívne obchodovanie musí byť sortiment zdravotníckych výrobkov zložený z najmenej 5 000 položiek.

4

Lekáreň môže pracovať iba s farmaceutickým vzdelaním (s výnimkou čistiacich a zabezpečovacích prostriedkov): farmaceuti alebo lekárnici. Sú zodpovední za nákup, skladovanie a predaj liekov. Zamestnanec, ktorý slúži zákazníkom, by mal byť dostatočne kvalifikovaný, aby mohol poradiť, vybrať si správnu verziu lieku, ponúknuť alternatívnu alternatívu, ak nie je originál. Manažér je lekárnik so špeciálnym osvedčením a najmenej 3 ročnou praxou v odbore. Okrem iného tvorí sortiment lekárne, uzatvára zmluvy s dodávateľmi liekov, lekárskeho vybavenia, potravinárskych prídavných látok, kozmetiky a ďalších súvisiacich výrobkov.

Odporúčaná