Druhy činností

Ako zorganizovať obchod s obedom v kanceláriách

Ako zorganizovať obchod s obedom v kanceláriách

Video: In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times 2024, Júl

Video: In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times 2024, Júl
Anonim

Doručenie obedov do kancelárií je pomerne sľubnou oblasťou podnikania. V posledných rokoch bol po tejto službe neustále dopyt. Pokúsme sa prísť na to, ako si zorganizovať vlastnú obedovú doručovaciu službu pre kancelárie a aké problémy môžu vzniknúť v počiatočných fázach založenia vašej firmy.

Image

Kde začať

Aby ste mohli zorganizovať doručovanie jedál do kancelárií, musíte si prenajať izbu, ktorá je plne v súlade s prijatými hygienickými normami. Budete tiež musieť vybaviť priestory kvalitným kuchynským vybavením, aby ste zaistili stabilnú prácu kuchárov. V úvodnej fáze vám stačia dvaja kuchári.

Bude potrebné mať k dispozícii dve autá. Na jednom bude obed doručený do kancelárií a druhý je určený na nákup potravín. Výrobky sa budú musieť kupovať takmer každý deň, takže si na tento účel môžete najať osobitnú osobu, ale najprv si môžete prevziať túto zodpovednosť. Chuť jedla závisí od kvality výrobkov, preto je lepšie šetriť pri nákupoch.

Budete tiež musieť najať manažéra obstarávania, ktorý môže slúžiť aj ako dispečer a prevziať objednávky, kuriér na doručenie a čistič. Postupom času bude možné oblasť rozšíriť, najať ďalších zamestnancov a rozšíriť ponuku.

Požiadavky na zamestnancov

Veľkú pozornosť treba venovať kuchárom. Musia to byť odborníci. Koniec koncov, je to presne na tom, ako chutné jedlo, ktoré pripravia, bude, že ďalšia prosperita a rozvoj vášho podnikania závisí.

Osoba, ktorá sa podieľa na dodávke jedla do kancelárií, by mala byť zodpovedná a zdvorilá, mala by byť schopná komunikovať s ľuďmi.

Všetci zamestnanci vašej spoločnosti musia mať lekárske záznamy. Neprenajímajte prvých ľudí, ktorí narazia na ulicu a sú ochotní pracovať pre haliere. Kvalitné jedlo je kľúčom k pravidelnej klientele a dobrej povesti, ktorá priamo ovplyvňuje vašu pohodu.

Kde nájsť zákazníkov

Ak chcete začať, je lepšie zvoliť jedno veľké kancelárske centrum, v ktorom pracuje veľa ľudí. Doručenie obedov do kancelárií si môžete dohodnúť so sekretárkou alebo vedúcim kancelárie, opustiť menu, telefónne čísla a e-mailovú adresu, na ktorú je možné zasielať objednávky na recepciu.

Spočiatku nebude veľa objednávok, ale ak prinesiete chutné a rozmanité jedlo za prijateľné ceny, počet zákazníkov sa v blízkej budúcnosti bude neustále zvyšovať.

Môžete rozšíriť oblasť svojho pôsobenia a zapojiť sa do prípravy a údržby banketov v kanceláriách. Táto služba je pomerne žiadaná, najmä vo veľkých organizáciách s mnohými zamestnancami.

Slabé stránky tohto podnikania

Nevýhody tohto druhu podnikateľskej činnosti zahŕňajú pretrvávajúce problémy so sanitárnou kontrolou. Inšpektori SES vždy nájdu dôvod na ukončenie vášho podnikania. Vyžaduje sa neustále monitorovanie zamestnancov a kvalita potravín.

Tento druh činnosti je však veľmi sľubný, najmä vo veľkých mestách, pretože v tomto segmente trhu služieb nie je toľko ponúk.

Odporúčaná