obchodné

Ako organizovať fitnes klub

Ako organizovať fitnes klub

Video: Klub fitness znalazł sposób na otwarcie 2024, Júl

Video: Klub fitness znalazł sposób na otwarcie 2024, Júl
Anonim

Fitness kluby sú určené pre ľudí hľadajúcich zdravý životný štýl. Preto budú ich služby vždy žiadané. Organizácia športového centra je pomerne nákladný projekt, pretože nákup alebo prenájom priestorov, nákup športových simulátorov a vybavenia je finančne nákladným podnikom. Pri otvorení fitnes klubu je vhodné mať skúsenosti s podnikaním. Ak sa rozhodnete pre účasť na takomto obchodnom projekte, zvážte tipy.

Image

Návod na použitie

1

Na registráciu fitnes klubu musíte získať balík povolení. Definujte spôsob registrácie: samostatná spoločnosť alebo spoločnosť s ručením obmedzeným. Pri registrácii LLC musíte mať základné imanie 10 000 rubľov a listinu, ktorá sa pri registrácii IP nevyžaduje. Začiatok vašej činnosti je daný dokumentmi vydanými Rospotrebnadzorom na základe sanitárnych a epidemiologických záverov, ktoré potvrdzujú súlad športového centra s hygienickými normami.

2

Vyberte si miestnosť na usporiadanie fitness klubu s rozlohou najmenej 200 metrov štvorcových. Môžete uzavrieť dlhodobý nájom s právom na následné vyplatenie.

3

Získajte cvičebné a športové vybavenie. Aby ste ušetrili peniaze, môžete si kúpiť použité simulátory, ale musíte ich dobre obnoviť.

4

Vykonajte opravy v miestnosti. Získajte zrkadlá, zorganizujte si šatňu so skrinkami, vybavte si sprchovací kút. Ak to prenajímaná plocha umožňuje, môžete si zariadiť miestnosť na masáže.

5

Zapojte sa do náboru zamestnancov. Zistite si kvalifikáciu najatých pracovníkov, pretože predstavujú „tvár“ vášho fitnescentra a vytvárajú názor na poskytované služby. Budete potrebovať účtovníka, ktorý bude viesť finančné záležitosti, a športových inštruktorov na organizovanie kurzov. Personál by mal mať aj správcu, ochranku a v prípade potreby aj maséra.

6

Na prilákanie zákazníkov propagujte svoje športové centrum. Nástroje sa môžu veľmi líšiť: od jasného označenia nad vstupom do brožúr fitnes klubu spadli do poštových schránok. V hale na recepcii si môžete vložiť balík vizitiek, aby si ich zákazníci mohli vziať so sebou.

7

Vypracovať cenovú politiku berúc do úvahy aktivity potenciálnych konkurentov - blízke športové centrá. Možná cena mesačného predplatného za návštevu bez obmedzenia môže byť 3 000 rubľov.

Odporúčaná