management

Ako organizovať ochranu práce v podniku

Ako organizovať ochranu práce v podniku

Video: MILLMAN - Bezpečnoť práce, Požiarna ochrana, BOZP, OPP 2024, Júl

Video: MILLMAN - Bezpečnoť práce, Požiarna ochrana, BOZP, OPP 2024, Júl
Anonim

Dodržiavanie požiadaviek medzinárodných noriem ochrany práce zabezpečuje produktívnu a bezpečnú prácu zamestnancov tohto podniku. Štát nedávno venoval zvýšenú pozornosť ochrane práce, čo dokazuje zavedenie významných zmien v hlavných regulačných aktoch na zaistenie bezpečnosti života na pracovisku.

Image

Návod na použitie

1

Pre úspešné fungovanie podniku je potrebné od prvých minút jeho existencie vytvoriť spoľahlivý systém ochrany práce. Ak ste vedúci podniku alebo iná osoba, ktorej pracovné povinnosti zahŕňajú organizáciu ochrany práce, mali by ste si byť vedomí komponentov takéhoto systému, aby ste ho mohli správne formovať a kontrolovať.

2

Systém ochrany práce v podniku predpokladá dostupnosť príslušnej dokumentácie a implementáciu určitých opatrení: Dokumentácia je prvá vec, o ktorú by ste sa mali postarať Spoločnosť musí vypracovať a schváliť: - nariadenie o službe ochrany práce;

- pokyny na monitorovanie dodržiavania všetkých zákonov o ochrane práce;

- úvodný briefingový program;

- akčný plán na zlepšenie pracovných podmienok;

- certifikácia pracovísk.

3

Lekárske vyšetrenie je neoddeliteľnou súčasťou systému ochrany práce, ktorý vám umožňuje monitorovať stav zamestnancov a udržiavať zdravú atmosféru v podniku. Vedúci podniku musí vydať príkaz, aby sa zabezpečilo, že všetci zamestnanci jeho podniku sa musia podrobiť lekárskej prehliadke (malo by to byť vyšetrenie každého nového zamestnanca prijatého do zamestnania a plánované vyšetrenie všetkých zamestnancov podniku). Tiež by ste nemali zabúdať na to, že pracovníci, ktorí sa zaoberajú nebezpečnými pracovnými podmienkami, majú nárok na kompenzáciu (pracovné odevy, mliečne výrobky, výlety do sanatória atď.).

4

Kontrola - umožňuje včasnú reakciu na akékoľvek odchýlky od noriem a zlepšenie pracovných podmienok.

Spoločnosť by mala mať časopisy so správami o monitorovaní vykonávania ochrany práce. Registrujú tiež nehody a testujú znalosti pracovníkov o bezpečnostných opatreniach.

Organizácia bezpečnej práce v podniku je v prvom rade priamou zodpovednosťou vedúceho podniku. Na druhej strane môže vymenovať zodpovednú osobu, ktorá by mala poučiť zamestnancov a byť zodpovedná za dodržiavanie podmienok bezpečnosti práce v podniku. Štát monitoruje aj dodržiavanie pravidiel ochrany práce, ktoré rieši generálny prokurátor Ruskej federácie. Implementácia a dodržiavanie pravidiel ochrany práce všetkými zamestnancami podniku môže výrazne znížiť úrazy v priemysle a zlepšiť produktivitu podniku ako celku.

Odporúčaná