obchodné

Ako organizovať servisné stredisko

Ako organizovať servisné stredisko

Video: Inhalátor OMRON Nami Cat (C303K) 2024, Júl

Video: Inhalátor OMRON Nami Cat (C303K) 2024, Júl
Anonim

Aj skutočnosť, že v súčasnosti sa domáce spotrebiče kupujú vo veľkých značkových predajniach so záručným servisom, nezbavuje zákazníkov nutnosti kontaktovať servisné strediská. Preto táto oblasť činnosti prináša majiteľom slušný zisk.

Image

Budete potrebovať

  • - priestory;

  • - náradie;

  • - telefón.

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, musíte sa rozhodnúť, ako budete pracovať. Môžete uzavrieť dohodu s konkrétnou spoločnosťou vyrábajúcou konkrétnu značku a obsluhovať zákazníkov tohto exkluzívneho obchodu. Ak však máte zmluvný vzťah s niekoľkými značkami, budete mať veľký zisk. Jedinou nevýhodou je, že pri vchode do svojho centra nemôžete zavesiť znamenie konkrétneho výrobcu. Máte tiež možnosť pracovať samostatne a opravovať všetko: od mobilných telefónov po veľké domáce spotrebiče.

2

Prenajať izbu. Celkovo teda v tomto prípade nie je potrebné zvoliť najpriechodnejšie miesto, pretože nájdete v reklame a odporúčaniach. Centrum by sa však malo nachádzať na ľahko prístupnom mieste a nie na okraji mesta, aby sa tam zákazníci mohli ľahko dostať.

3

Nakúpte potrebné nástroje a skúšobné zariadenie na opravu domácich spotrebičov a elektrických spotrebičov. Zorganizujte pracovisko pre kapitána a operátora, ktorý bude prijímať objednávky a prijímať telefónne hovory. Najlepšie je, ak sú títo pracovníci v rôznych miestnostiach, aby sa majster neodvádzal od starostlivej práce.

4

Usporiadajte call centrum. Uzavrite zmluvu s mobilným operátorom, ktorá vám poskytne číslo vhodné na zapamätanie a na volanie z mobilných a pevných telefónov. Prevádzkovateľ, ktorý bude prijímať hovory a prijímať vybavenie od zákazníkov, by mal byť vždy voči ľuďom zdvorilý. Toto je prvá a takmer jediná osoba, s ktorou budú klienti vášho centra komunikovať, preto do veľkej miery závisí od neho, či k vám prídu znova a či bude vaša služba odporučená ako profesionálna a najlepšia v meste.

Odporúčaná