Druhy činností

Ako zorganizovať obchod so zvieratami

Ako zorganizovať obchod so zvieratami

Video: 🎬 MAJNR - BIZNIS SO ZVIERATAMI! 2024, Júl

Video: 🎬 MAJNR - BIZNIS SO ZVIERATAMI! 2024, Júl
Anonim

Ľudia veľmi často majú domácich miláčikov. A všetky tieto domáce zvieratá musia byť kŕmené, musia sa o ne postarať. Ak je pes alebo mačka plnokrvný, potom sledujte vzhľad. podmienky domáceho maznáčika, musíte vybrať stravu zvlášť opatrne. Preto je začatie podnikania v oblasti starostlivosti o domáce zvieratá celkom lukratívne.

Image

Návod na použitie

1

Premýšľajte a zostavte podnikateľský plán - to je polovica úspechu firmy. Ber to vážne s obchodníkom. Zaznamenajte všetky výdavky, ktoré budú potrebné pri otváraní obchodu so zvieratami. Až na prvý pohľad sa zdá, že obchod je malý a výdavky v ňom klesnú pod rovnaké položky ako v prípade supermarketu. Musíte zaplatiť nájom a údržbu, opravy a prípravu na otvorenie, nákup, reklamnú spoločnosť, ako aj náklady na komerčné vybavenie.

2

Na začiatku obchodu môžete podniknúť kroky na prilákanie zákazníkov: reklamnú kampaň alebo distribúciu bezplatnej literatúry o starostlivosti o zvieratá, výrobu a distribúciu magnetov chladničky alebo vreckových kalendárov s adresou obchodu so zvieratami. Zhrňte celkové náklady na otvorenie obchodu so zvieratami. Ak je to potrebné, požiadajte banku o pôžičku.

3

Obráťte sa na príslušné úrady a získajte potrebné povolenia: licenciu, uzavretie hasičského zboru, povolenie na dovoz tovaru zo zahraničia, uzavretie hygienickej a epidemiologickej stanice.

4

Nájdite dobré miesto pre obchod so zvieratami. Môže to byť miesto v blízkosti veľkého trhu, supermarketu, v obytnej štvrti alebo blízko parkoviska. Dobrou voľbou pri výbere miesta pre obchod je neprítomnosť viacerých konkurentov.

5

Vypočítajte požadované rozmery miestnosti: budete musieť umiestniť obchodné poschodie, sklad a technickú miestnosť. Nájomné neustále rastie, takže je lepšie kúpiť si priestor pre obchod v nehnuteľnosti.

6

Vyberte zamestnancov, ktorí budú pracovať v obchode. Zamestnanec obchodu s domácimi zvieratami by mal nielen rozumieť tovaru a mal by byť schopný komunikovať so zákazníkmi, ale tiež milovať zvieratá, poskytovať ľuďom rady týkajúce sa starostlivosti o zvieratá. Ak má váš predajca veterinárny diplom, jeho práca bude úspešnejšia.

7

Nakupujte v obchode s domácimi zvieratami. Môžete začať malým sortimentom a potom ho postupne rozširovať so zameraním na dopyt.

Odporúčaná