Druhy činností

Ako otvoriť kúpeľňu

Ako otvoriť kúpeľňu

Video: Samko okupuje kúpeľňu (NAŠI) 2024, Júl

Video: Samko okupuje kúpeľňu (NAŠI) 2024, Júl
Anonim

Napriek tomu, že sauny boli nedávno na vrchole popularity, dopyt po klasických ruských kúpeľoch zostáva relevantný. Rastúci počet ľudí si vyberá zdravý životný štýl a kúpeľ v takomto prípade je mimo konkurencie.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa rozhodnete pre kúpelňu, najskôr si vyberte izbu. Môže sa kúpiť alebo prenajať. Odborníci sa domnievajú, že druhá možnosť je menej sľubná, pretože po vykonaní opráv a zakúpení vybavenia skončí v dlhej závislosti od prenajímateľa. Nájsť priestor pre malú kúpeľňu nie je ťažké. Na tento účel je vhodný obyčajný suterén. Niektorí ľudia si myslia, že sauna vyrobená z moderných stavebných materiálov bude lacnejšia ako nákup suterénu. Z vonkajšej a vnútornej strany sa takáto štruktúra prakticky nelíši od budov vyrobených z kameňa alebo dreva. Okrem toho sa osvedčili moderné materiály.

2

Ak nájdete vhodnú miestnosť, musíte získať povolenie od SES a hasičov. Ak plánujete v kúpeľni urobiť minibar a predať silný alkohol, musíte sa postarať o získanie preukazu.

3

Kúpiť vybavenie. Pre kúpeľ určený pre 8-10 izieb budete musieť vybaviť šatník, ruskú parnú miestnosť alebo saunu, bar, relaxačnú miestnosť, masážnu miestnosť, solárium a biliard. Súbor služieb bude závisieť od vašej fantázie a finančných možností. Nezabudnite na estetickú stránku. Všetky izby musia byť v rovnakom štýle.

4

Pokiaľ ide o kachle, môžete nainštalovať kachle na drevo, plyn alebo elektrický sporák. Plynové kachle sú najlacnejšie, ale môžu spôsobiť sťažnosti hasičov a ťažkosti so získaním povolenia od nich. Najpohodlnejšie a najbezpečnejšie sú elektrické sporáky. Pre zdravie je drevená sauna považovaná za najužitočnejšiu. Prevádzka kachlí na drevo je však náročnejšia, takže veľa z nich si takéto „exotické“ nedovolí.

5

Nájom zamestnancov. Zamestnanci súkromného kúpeľného domu by mali mať správcu, ženu v domácnosti, čistič pary, práčku a technický personál (upratovačka, elektrikár). Ak je vaňa malá, môže správca vykonávať úlohy kastelánu a môže prísť aj technický personál. V renomovanej inštitúcii by malo pracovať niekoľko práčok a parných robotníkov.

Odporúčaná