Druhy činností

Ako otvoriť dispečing taxi

Ako otvoriť dispečing taxi
Anonim

Prvá vec, ktorú by si mala osoba, ktorá sa rozhodla vytvoriť vlastnú taxislužbu, pamätať na to, že trh, na ktorý má v úmysle vstúpiť, je nasycený až do limitu. Okrem toho jej hlavnými konkurentmi nebudú taxíky iných podobných spoločností, ale množstvo nelegálnych nelegálnych obchodníkov, ktorí doslova zaplavujú mestá. Ak však poznáte trhové mechanizmy dostatočne dobre, prečo by ste sa preto nemali pokúsiť otvoriť svoje vlastné stredisko odoslania taxislužby?

Image

Budete potrebovať

  • - chytľavý názov,

  • - „expresívne“ telefónne číslo,

  • - Kancelária vybavená telefónom s viacerými linkami a rozhlasovou stanicou.

  • - 4-6 smenných dispečerov na personál,

  • - Zmluvy s jednotlivými taxikármi.

  • - Balíček základných dokumentov a štátna licencia na právo prepravovať cestujúcich.

Návod na použitie

1

Poďte s chytľavým menom. Pozrite sa, ako vaši predchodcovia nazývali svoje spoločnosti, a vymyslite niečo nové a nezabudnuteľné. Ak si zákazníci nebudú pamätať názov taxislužby, nemusia byť úspešní, aj keď chcete využívať svoje služby druhýkrát. To isté platí pre telefónne číslo vašej služby - v prípade čísel pozostávajúcich z jednej alebo dvoch opakujúcich sa číslic „vodiči taxislužby“ rozložia sumy zaokrúhlené na celé čísla.

2

Prenajmite si a vybavte kanceláriu, dispečing pre taxislužbu mesta. Takmer všetko, čo potrebujete, je efektívny komunikačný systém. Dispečeri prijímajú objednávky prostredníctvom pevnej linky a komunikujú s vodičmi taxislužby prostredníctvom mobilnej alebo rádiovej komunikácie (často druhej). Telefón v taxislužbe musí byť viackanálový, inak sa každý zákazník, ktorý neprechádza, dostane ku konkurencii. V priemere je proces prepravy cestujúcich v takejto spoločnosti riadený 2 - 3 smennými dispečermi pracujúcimi na platu.

3

Začnite hľadať vodičov pomocou automobilov zaregistrovaných ako samostatní podnikatelia. Sú to ľudia, ktorí môžu pracovať vo vašej spoločnosti, zatiaľ čo spoločnosť s vlastným vozovým parkom prijíma taxikárov do štátu. Uzatvoríte zmluvu o poskytovaní služieb iba so „súkromnými vlastníkmi“, ktorá im poskytne asi štvrtinu hodnoty objednávky.

4

Postarajte sa o formálnu stránku veci - cestná preprava cestujúcich, pretože činnosť podlieha povinnému udeľovaniu licencií. Ak chcete pracovať s taxikármi-podnikateľmi, musíte mať štatút právnickej osoby. Po získaní licencie naplánujte a spustite reklamnú kampaň.

Užitočné rady

Vytvorte si svoju vlastnú stránku a zvládnite postup prijímania objednávok taxíkov prostredníctvom internetovej stránky - bude slúžiť ako dobrá reklama, ktorá vám umožní okamžite využiť služby vašej spoločnosti.

Ak chcete získať dobrú povesť, starostlivo vyberte vodičov, pričom venujte pozornosť osobnosti vodiča a stavu jeho automobilu, uskutočňujte prieskumy medzi zákazníkmi, ktorí už využili vaše služby.

Založenie podniku: taxislužba

Odporúčaná