obchodné

Ako otvoriť pobočku LLC

Ako otvoriť pobočku LLC
Anonim

Ak chcete vytvoriť pobočku LLC, musíte sa obrátiť na daňový inšpektorát v mieste materskej organizácie s balíkom potrebných dokumentov. Je potrebné sa zaregistrovať v daňových a mimorozpočtových fondoch, iba ak pobočka plánuje najať zamestnancov.

Image

Budete potrebovať

  • - rozhodnutie alebo protokol o zriadení pobočky a príkazy o vymenovaní jej vedúceho a účtovníka;

  • - kópie pasov a osvedčení o pridelení DIČ vedúceho a účtovníka pobočky;

  • - žiadosť o registráciu pobočky s daňovou evidenciou v mieste;

  • - kópia charty spoločnosti LLC;

  • - kópia zakladateľskej zmluvy (ak existuje);

  • - kópia osvedčenia o registrácii LLC;

  • - kópia výpisu z registra;

  • - kópia osvedčenia o pridelení DIČ materskej organizácii;

  • - kópie pasu a DIČ generálneho riaditeľa LLC;

  • - podrobnosti o organizácii;

  • - kópie pasov a DIČ každého zriaďovateľa - individuálne alebo všetky základné dokumenty organizácie - zriaďovateľa materskej LLC.

Návod na použitie

1

Musíte začať prijatím rozhodnutia o vytvorení pobočky LLC a vykonaním príslušných zmien v charte. Ak sú dvaja alebo viacerí zakladatelia spoločnosti, vypracuje sa zápisnica z valného zhromaždenia zakladateľov. Aspoň dve tretiny účastníkov LLC musia byť prítomní na stretnutí podľa zákona. Ak je zakladateľ sám, stačí jeho písomné rozhodnutie, pričom všetky tieto dokumenty sú typické, vzorky sa dajú ľahko nájsť na internete.

Nezabudnite tiež uviesť chartu LLC v novom vydaní a ak je to potrebné pre daň (uveďte túto otázku v inšpekcii registrácie), urobte jej kópiu.

2

Potom musí byť pobočka a zmeny v charte oznámené daňovému úradu pre registráciu (v závislosti od regiónu nemusí byť tá, ktorá slúži na adresu sídla spoločnosti) v mieste sídla LLC. Právnici odporúčajú urobiť toto do troch dní od podpísania zápisnice z valného zhromaždenia alebo vydania jediného rozhodnutia, za týmto účelom sa podáva daňové oznámenie vo forme P130002 s rozhodnutím o zmene a doplnení novej verzie charty a zaplatí sa z bežného účtu štátnej povinnosti LLC. V mnohých regiónoch sa vyžaduje žiadosť o osvedčenie kópie charty a zaplatí sa osobitná štátna povinnosť.

3

Žiadosť o zmenu a doplnenie Jednotného štátneho registra právnych subjektov sa podáva aj daňovému úradu s vyplneným zodpovedajúcim oddielom a rozhodnutím o otvorení pobočky. Za tento účel sa platí osobitná štátna povinnosť z bežného účtu LLC.

Daňová inšpekcia musí do piatich dní odo dňa prijatia dokladov vydať písomné oznámenie o potrebných zmenách. Najrýchlejším spôsobom je dostať sa na kontrolu, ale môžu ju poslať aj poštou.

4

Ak pobočka plánuje vytvoriť stacionárne pracovné miesta (alebo aspoň jedno) na obdobie dlhšie ako jeden mesiac, musí sa zaregistrovať na daňovom úrade. Ak to chcete urobiť, musíte sa obrátiť na daňový úrad, ktorý slúži na adresu sídla pobočky, a podať žiadosť o registráciu dane samostatnej jednotky. Pripojené sú kópie rozhodnutia alebo protokolu o zriadení pobočky, overená kópia charty a kópia osvedčenia TIN materskej organizácie.

5

Ak sa chcete zaregistrovať v dôchodkovom fonde, musíte predložiť pobočke v mieste pobočky vyhlásenie o zriadení tlačiva, daňové priznanie k registrácii a kópiu charty s informáciami o pobočke a jej zákonnej adrese. Žiadosti o registráciu s rovnakými dokumentmi pôsobil aj v oddelení Fondu sociálneho poistenia a Územného fondu povinného zdravotného poistenia.

To všetko sa musí urobiť do jedného mesiaca od okamihu vytvorenia pobočky, a ak si pobočka nezamestnáva zamestnancov a neplatí im mzdy, nie je potrebné sa nikde registrovať.

otvorenie samostatnej divízie

Odporúčaná