Druhy činností

Ako otvoriť kurz cudzích jazykov

Ako otvoriť kurz cudzích jazykov

Video: Ako sa učiť cudzie jazyky (tak, aby sme ich aj reálne vedeli) 2024, Júl

Video: Ako sa učiť cudzie jazyky (tak, aby sme ich aj reálne vedeli) 2024, Júl
Anonim

Mnoho učiteľov alebo tútorov cudzích jazykov sa už stalo riaditeľmi svojich vlastných jazykových škôl a kurzov. Tento typ podnikania nikdy neprestane byť relevantný, pretože moderný svet ukladá každému vedomému človeku, aby sa dokonale naučil aspoň jeden cudzí jazyk.

Image

Návod na použitie

Vykonajte marketingový prieskum. Ak žijete vo veľkom meste (hlavnom meste alebo regionálnom centre), uistite sa, že existuje viac konkurentov, ako si dokážete predstaviť. Tento typ podnikania je dnes vo veľkých mestách veľmi populárny. Ak ste z menšieho mesta, zistite, koľko kurzov cudzích jazykov alebo škôl je v súčasnosti otvorených? Aká je úroveň výučby v nich? Za týmto účelom môžete vyzváňať všetky školy a zistiť, aký program používajú, ako dlho je študijné obdobie a aká je cena kurzu. Musíte to urobiť, aby ste mohli navigovať vo svojej vlastnej práci.

Analyzujte, čo v programoch iných kurzov chýba. Čo konkrétne budú vaše kurzy lepšie? Toto je veľmi dôležitý bod. Účel tréningu je pochopiteľný - učiť jazyk, ale môžete sa zamerať na akýkoľvek aspekt, prísť s vlastným „trikom“. Nech je jeden z učiteľov rodeným hovorcom (urobte si problém s hľadaním jedného vo vašom meste alebo ho pozvite z väčšieho mesta), nech sa stane charakteristickým znakom vašich kurzov. Aby ste sa dostali pred konkurenciu, potrebujete originálny a neštandardný systém školení.

Image

Rozhodnite o stave budúcich kurzov. Tu máte dve možnosti.

1. Zaregistrujte sa ako nezisková vzdelávacia inštitúcia (LEU) a získajte licenciu na vyučovacie činnosti. Licencovanie dáva vašim študentom na konci štúdia šancu získať certifikáty o absolvovaní štátnych kurzov, ale stojí za to premýšľať o tom, akú „váhu“ budú mať tieto osvedčenia? Ak pozvete najlepších učiteľov v krajine ako učiteľov na svoju školu, potom neexistujú žiadne otázky - budú sa vyžadovať osvedčenia. Ale ak nie?

2. Zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ (IP). V takom prípade budete môcť viesť kurzy hlavne pre dospelých, ale nebudete sa stretávať s hroznou byrokratickou byrokraciou, ktorá vás čaká, ak sa rozhodnete zaregistrovať LEU.

Image

Vypočítajte si, koľko to bude stáť prenájom izby, nákup učebníc, platy učiteľov, dane. Majte na pamäti, že peniaze, ktoré vaše kurzy zarobia za mesiac, by mali v plnej miere pokryť vaše výdavky. Preto budete musieť buď náklady na školenie dostatočne vysoké, čo je veľmi nežiaduce - len to vytlačí zákazníkov, alebo prijme veľký počet študentov. Uprednostňuje sa však druhá možnosť. Preto podávajte oznámenia o otváraní kurzov na internete, novinách, rozhlase a televízii, robte prezentácie na školách, na stretnutiach rodičov, príďte k riaditeľom rôznych inštitúcií a povedzte mu, prečo je pre neho také dôležité, aby svojich zamestnancov posielal do kurzov cudzích jazykov konkrétne v škole., Nezabudnite povedať, že pre firemných klientov máte zľavu.

Image

Nejazdite v cykloch v jednom formáte tréningu. Majte na pamäti, že ľudia s rôznymi jazykovými znalosťami a rôznymi úrovňami zamestnania môžu chcieť študovať. Vytvorte základný program, nechajte ho trvať rok. Ale tiež robte „intenzívne pre tých, ktorí nemajú čas“ - dvojmesačné kurzy, semináre „Konverzná angličtina v týždni“ atď. Buďte kreatívni. Príďte so všetkými druhmi PR ťahov, aby ste upútali pozornosť zákazníkov. Napríklad vyhláste povýšenie - pre každého študenta, ktorý si prinesie ďalší - 3 mesiace štúdia zadarmo!

Image

Odporúčaná