Druhy činností

Ako otvoriť veľkoobchodnú spoločnosť

Ako otvoriť veľkoobchodnú spoločnosť

Video: Kompletní stavební systém Ytong 2024, Júl

Video: Kompletní stavební systém Ytong 2024, Júl
Anonim

Veľkoobchod vyžaduje značné investície, vážnu konkurenciu a premyslenú logistiku. Príjem od veľkoobchodnej spoločnosti so správnou výstavbou firmy však môže prekročiť všetky vaše očakávania.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - sklad;

  • - doprava;

  • - internet.

Návod na použitie

1

Vykonajte prieskum trhu vo vašej oblasti. Identifikujte hlavných aktérov v oblasti, ktorú ste sa rozhodli obchodovať. Dodržiavajte charakteristické črty vašej spoločnosti, ktoré sa môžu stať konkurenčnou výhodou. Môže to byť nižšia cena, odložená platba, priaznivé dodacie podmienky, kvalitná práca s malými mestami v regióne.

2

Kľúčovým bodom pri organizovaní veľkoobchodnej spoločnosti je ladenie skladovej logistiky. Nájdite miestnosť, ktorá spĺňa všetky požiadavky vašej firmy a špecifiká tovaru. Pri výbere by ste mali brať do úvahy dostupnosť vybavenia skladu, pohodlie umiestnenia, prítomnosť prístupových a železničných tratí, podmienky udržiavania skladov v chladnom období, kanalizácie a bezpečnosť.

3

Uzatvárajte zmluvy s výrobcami tovaru, od ktorého budete kupovať výrobky. Podrobne uveďte dodacie podmienky: termíny, balenie, sortiment. Vytvorte ročný plán obstarávania, pretože výroba tovaru si vyžaduje čas. Uveďte podmienky prijatia tovaru a vrátenia tovaru v prípade manželstva.

4

Získajte potrebné vybavenie. Na prácu vo vnútri skladu budete potrebovať najmenej jeden vysokozdvižný vozík a vozík. V závislosti od typu produktu môžete prácu uľahčiť pomocou špecializovaného vybavenia skladu: takelážne systémy, stohovače, výťahy. Ak plánujete dodávať produkty zákazníkom, zvážte nákup nákladných vozidiel.

5

Uverejňujte informácie o svojej spoločnosti vo všetkých obchodných zoznamoch miest, elektronických mapách a tematických lokalitách. Investície do rozsiahlej reklamy (bannery, televízia) závisia iba od vášho rozpočtu. V počiatočnej fáze by ste sa však mali starať o potrebné informovanie potenciálnych zákazníkov lacnejšími metódami.

6

Vytvorte web svojej spoločnosti v kombinácii s funkciami internetového obchodu. Takže môžete ísť do iných regiónov a vykonať väčšie dodávky. Na vytvorenie veľkoobchodného internetového obchodu nie je potrebné vytvárať atraktívne rozhranie portálu a utrácať veľa peňazí za jeho podporu. Hlavnou vecou sú úplné informácie o dostupnom tovare a včasná aktualizácia stavu zásob. Vytvorte stránku pomocou jedného z bezplatných zdrojov. Uzavrieť dohodu s dopravnou spoločnosťou. Veľkoobchodné dodávky do regiónov prinesú dobrý príjem, pretože v tomto prípade sa zníži faktor konkurencie s najbližšími podobnými firmami.

Venujte pozornosť

Malí veľkoobchodní kupujúci sú mimoriadne citliví na kolísanie cien. Vykonajte nepretržité monitorovanie cien, aby ste nezostali nad hlavou vášho podnikania.

Užitočné rady

Keďže skladové vybavenie je dosť drahé, zvážte nákup použitého zariadenia. Okrem toho stojí za zváženie systémy lízingového nákupu.

Odporúčaná