Obchodné riadenie

Ako otvoriť zastúpenie v inom meste

Ako otvoriť zastúpenie v inom meste

Video: Chladenie prenosného počítača a výmena tepelného tuku za procesor GPU - MSI GE72 6QC 2024, Júl

Video: Chladenie prenosného počítača a výmena tepelného tuku za procesor GPU - MSI GE72 6QC 2024, Júl
Anonim

Otvorenie zastúpenia v inom meste je dôležitým krokom na zvýšenie dôveryhodnosti spoločnosti. Pri správnom prístupe vám vytvorenie kancelárie vašej spoločnosti v novom regióne umožní pokryť nový trh, rozšíriť kontakty, vylepšiť reputáciu a vytvoriť nové pracovné miesta. Je to však vážne riziko - pretože rozširovanie firemnej geografie si vyžaduje pôsobivé náklady.

Image

Návod na použitie

1

Najprv by ste mali ísť do mesta, ktoré vás zaujíma. Výlet vám môže priniesť veľa radosti; okrem toho, ak by ste v tomto meste bývali predtým, mohlo by sa veľa zmeniť.

2

Nájdite podnikateľov, ktorí sa zaujímajú o služby vašej spoločnosti. Môžete im ponúknuť vážne zľavy - koniec koncov, na novom mieste musíte začať všetko od nuly. Je dôležité získať podporu niekoľkých vplyvných ľudí - týmto sa otvorí slovo a priláka vás zákazníkov.

3

Zistite viac o svojich konkurentoch. Nemali by sa podceňovať - ​​pretože sú oboznámení s miestnou realitou, majú rozsiahle prepojenia a klientsku základňu. Pokúste sa s nimi nadviazať priateľské vzťahy - je nepravdepodobné, že by boli s vaším záväzkom spokojní, ale dokonca aj neutralita je lepšia ako otvorená konfrontácia.

4

Nájdite potenciálneho manažéra pre svoju pobočku. Musí poznať miestny trh - to vám umožní stráviť mesiace alebo roky na začiatku. Ak je rodákom z mesta, bude to prínosom pre vaše podnikanie - potenciálni klienti budú mať účinok „komunity“.

5

Len s najatým vedúcim zastúpenia potrebujete hľadať kancelársky priestor. Jeho znalosť mesta mu pomôže zvoliť najvhodnejšiu oblasť. Úloha výberu zamestnancov sa najlepšie vyrieši spoločne: takže môžete vyhodnotiť jeho zručnosti a zároveň preukázať svoju dôveru.

6

Dôležitým krokom je vypracovanie nariadení a pravidiel podávania správ. Používanie podnikového CRM môže zjednodušiť nastavenie úloh. Okrem toho budete môcť ako zvyčajne ovplyvniť zákaznícky servis z hlavnej kancelárie.

Venujte pozornosť

Možno by bolo prospešnejšie neotvoriť si vlastnú kanceláriu, ale nájsť partnera, ktorý bude zastupovať záujmy vašej spoločnosti v regióne za určité percento transakcií. Túto misiu môžete dokonca delegovať na konkurentov tým, že z nich urobíte svojich priateľov. Budú pripravení urobiť to, aby zabránili vytvoreniu stálej kancelárie.

Užitočné rady

CRM - systém riadenia vzťahov so zákazníkmi. Umožní vám automatizovať transakčné procesy, pripomenúť vám súčasné úlohy - stretnutia, rozhovory. Najznámejšie systémy v Rusku: AmoCRM, Bitrix24

Odporúčaná