obchodné

Ako nájsť dodávateľa pre obchod

Ako nájsť dodávateľa pre obchod

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Smieť

Video: Ako nájsť najlepších dodávateľov na Alibaba pre online podnikanie? 2024, Smieť
Anonim

Ak sa rozhodnete otvoriť obchod, vašou prvou úlohou je nájsť dodávateľa pre obchod a táto úloha nie je veľmi jednoduchá. Samotné obchody nezdieľajú také tajomstvá, obávajú sa hospodárskej súťaže a dobrí dodávatelia nie sú príliš ochotní spolupracovať s partnermi, ktorí práve začínajú pracovať - ​​ich objemy sú malé.

Image

Návod na použitie

1

Dodávatelia prichádzajú do troch kategórií. Najvýhodnejšími, hoci najdrahšími, sú výrobcovia tovaru. Do druhej kategórie patria obchodníci a distribútori, ktorí oficiálne zastupujú výrobné spoločnosti. Nie sú také náročné na investovanie peňazí. Treťou kategóriou sú predajcovia, najnáročnejšia, ale aj najspoľahlivejšia kategória.

2

Pokiaľ ide o výrobcov, nebude pre vás ťažké nájsť takéhoto dodávateľa - stačí sa pozrieť na obaly svojho obľúbeného produktu. Zvyčajne označuje meno, adresu a e-mailovú adresu alebo lokalitu. Vašou úlohou bude prekonať odpor a uzavrieť zmluvu, pretože dodávatelia sa snažia pracovať iba s veľkými veľkoobchodmi. Nezabudnite však skontrolovať dostupnosť certifikátov od výrobcu, pretože certifikáciu výrobkov je dosť ťažké sami.

3

Oficiálneho predajcu si môžete vybrať zadaním názvu produktu do vyhľadávacieho panela prehliadača a pridaním slova „veľkoobchod“. Problém je však v tom, že nie vždy sú to podniky, ktoré sa uvedú v prvých riadkoch výsledku dotazu, skutočne oficiálnymi dodávateľmi a budú s vami môcť pracovať bankovým prevodom rovnako ako v prípade právnickej osoby.

4

Informačné a metodické centrum „Odbornosť“ vám pomôže pri hľadaní dodávateľov, má databázu registrov Rospotrebnadzor a sanitárnu a epidemiologickú službu v Rusku. Musíte ho použiť pomocou dopytov. Ak sa napríklad zaujímate o produkty určitej značky, do vyhľadávacieho panela na stránke zadajte http://fp.crc.ru/fr/?oper=s&type=min&pdk=on&pril=on&text=%F2%E5%EB%E5%E2% E8% E7% EE% F0% FB + obchodná značka. Na požiadanie dostanete mená a adresy obchodných zástupcov.

5

Pri výbere dodávateľa z tretej kategórie - sprostredkovatelia buďte opatrní. Spravidla nenesú zodpovednosť za kvalitu tovaru a nemôžu mu zaručiť. Tovar vám môžeme dodať bez akejkoľvek sprievodnej dokumentácie a záruky.

6

Výber dodávateľa tiež závisí od prepravného pákového efektu a platobných podmienok. Je zrejmé, že čím bližšie je dodávateľ, tým nižšie sú náklady na dodanie tovaru. Upozorňujeme, že čím menšia je veľkoobchodná dodávateľská spoločnosť, tým menej závisí od banky, pretože náklady na údržbu zariadenia sú nízke. Vyberte si malé spoločnosti s dobrým sortimentom - je menšia pravdepodobnosť, že banka nasmeruje vaše peniaze prevedené na tovar do nedoplatkov na mzdách.

Informačné a metodické centrum „Odbornosť“

Odporúčaná