obchodné

Pivo podnikania: predať alebo kúpiť?

Pivo podnikania: predať alebo kúpiť?

Video: Priestor pre podnikanie na predaj | Brezová pod Bradlom 2024, Smieť

Video: Priestor pre podnikanie na predaj | Brezová pod Bradlom 2024, Smieť
Anonim

Pivo bolo vždy vyhľadávaným nápojom; staršia generácia si pamätá línie usporiadané v horúcich letných dňoch pre sudy s točitým penovým nápojom. V súčasnosti sa všade predávajú rôzne fľaškové alebo fľaškové pivá, od veľkých supermarketov po malé obchody.

Image

Dá sa predpokladať, že takýto obchod prináša veľmi vážny zisk; nepriamym potvrdením toho sú početné ponuky na predaj pivovarov na internete. Ale ak podnik zarába dobré peniaze, prečo ich predávať?

Možná ziskovosť piva

Rast cien liehovín spôsobený novými, prísnejšími legislatívnymi požiadavkami na jednej strane a rastom výmenných kurzov - na druhej strane zvýšil množstvo spotrebovaného piva. Z toho vyplýva, že jeho predaj sa stáva výnosnejším.

Okrem toho sa nezdá zložité otvoriť piváreň: stačí jednoduchý podnikateľský plán, nedostatok licencií a potreba registrácie právnickej osoby - stačí založenie samostatného podnikania.

A nakoniec, pomerne rýchla návratnosť: podľa odborníkov v sezóne dôjde do dvoch mesiacov. Podľa odborníkov otvorenie predajne s pivom na fľašovanie nevyžaduje viac ako milión rubľov, vrátane nákladov na priestory a zariadenie. Tieto čísla sú samozrejme veľmi závislé od regiónu, v ktorom sa má otvoriť miesto predaja piva.

Problémy s pivom

Hlavným negatívnym bodom v podnikaní s pivom je, že tento produkt je sezónny, preto vám odporúčame otvoriť obchod s pivom na začiatku leta. V tomto prípade bude mať obchod čas na vyplatenie a zisk, z ktorého bude možné uhradiť všetky výdavky v zime, keď sa úroveň predaja zníži na minimum.

V súvislosti s prísnymi legislatívnymi požiadavkami musíte otvoriť bod podliehajúci povinným obmedzeniam:

• obchod sa nemôže nachádzať v blízkosti lekárskych, detských, školských a športových zariadení;

• pivo by sa nemalo predávať v noci od dvadsaťtri hodín do ôsmich ráno;

• minimálna celková plocha predajne piva by mala byť 50 metrov štvorcových;

• Predaj piva maloletým osobám je zakázaný, jeho porušenie sa trestá veľkou pokutou.

Dôvody na predaj piva

Odborníci sa domnievajú, že hlavným dôvodom je preceňovanie trhu rôznymi miestami predaja piva. Možnosť rýchlej návratnosti investícií prilákala mnohých podnikateľov v tejto oblasti naraz. Teraz niektoré obchody čiastočne nemôžu vydržať konkurenciu, čiastočne sú vedené nesprávnou stratégiou v podnikaní.

Dôvodom predaja piva môže byť, samozrejme, aj akýkoľvek iný prípad: presťahovanie vlastníka do iného regiónu, zmena rozsahu činnosti a podobne.

Nákup obchodu s pivom si preto vyžaduje komplexnú analýzu každej ponuky, aby sa v budúcnosti predišlo negatívnym dôsledkom.

Odporúčaná