ostatné

Ako uviesť do prevádzky garáže

Ako uviesť do prevádzky garáže

Video: Renault Captur 2020 - Autožurnál - prvá jazda: O pol triedy vyššie 2024, Júl

Video: Renault Captur 2020 - Autožurnál - prvá jazda: O pol triedy vyššie 2024, Júl
Anonim

Vybudovanie bloku voľne stojacich garáží je výhodnou voľbou pre ľudí žijúcich v súkromných domoch a chatkách. Takéto garáže sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti obydlia na vlastnom pozemku a sú dobré, pretože pachy benzínu a oleja neprenikajú do obytných priestorov. Zároveň sú autá vždy blízko a pod dohľadom.

Image

Návod na použitie

1

Po dokončení výstavby samostatného garážového bloku budete musieť uviesť do prevádzky garáže, aj keď sú postavené na vašom území. Na tento účel bude potrebné vypracovať a prijať dokument o ich uvedení do prevádzky.

2

Zákon alebo povolenie na uvedenie garáží do prevádzky vydáva orgán oprávnený touto správou vašej obce v súlade s Kódexom územného plánovania Ruskej federácie. Overte si u správy, ktorý obecný úrad je na to oprávnený, a odošlite žiadosť adresovanú jeho vedúcemu. V žiadosti uveďte svoje priezvisko, meno, priezvisko, podrobnosti o cestovnom pase a adresu pobytu.

3

V žiadosti poskytnite všetky potrebné informácie o vybudovanom objekte a priložte kópiu povolenia na výstavbu bloku garáží alebo jednej garáže. Pripravte a priložte aj originály nasledujúcich dokumentov: osvedčenie o vlastníctve pôdy alebo nájomnom pozemku, osvedčenie a štátna evidencia tohto pozemku, jeho katastrálny plán a schéma ukazujúca umiestnenie vybudovanej garáže. Vyžaduje sa aj stanovisko licencovaného orgánu, ktorým sa osvedčuje, že stavba je v súlade s normami.

4

Miestne vlády, ktoré sú v súčasnosti oprávnené vydávať povolenia na výstavbu a uvedenie do prevádzky, v súčasnosti menia požiadavky na zloženie balíka dokumentov pre každú obec. V administratíve by sa malo objasniť, aké dokumenty budete potrebovať navyše. Je pravdepodobné, že okrem stavebných povolení a prieskumov môžete byť požiadaní o geologické osvedčenie o technických vlastnostiach pôdy, o analýzu podzemných vôd, o osvedčenie o skutočných nákladoch na stavebné garáže, o osvedčenie od technickej expertízy a ZINZ.

5

Žiadosť a balík dokumentov sa musia zasielať podľa súpisu. Malo by byť označené vstupom. Registračný orgán je povinný vydať rozhodnutie o vydaní osvedčenia o uvedení do prevádzky do 10 dní odo dňa prijatia žiadosti. Môže ho získať aj osoba, ktorá má od vás riadne plnomocenstvo, riadne vykonaná.

Venujte pozornosť

Ak dôjde k odmietnutiu vydať povolenie na uvedenie do prevádzky, musí byť písomne ​​zdôvodnené, čo umožňuje jeho napadnutie na súde.

Odporúčaná