ostatné

Ako otvoriť rehabilitačné centrum

Ako otvoriť rehabilitačné centrum

Video: ADELI Medical Center - Ján Dostál: Rehabilitácia dospelých v ADELI 2024, Smieť

Video: ADELI Medical Center - Ján Dostál: Rehabilitácia dospelých v ADELI 2024, Smieť
Anonim

Rehabilitácia sa chápe ako kombinácia lekárskych, psychologických, profesionálnych, pedagogických a právnych opatrení zameraných na obnovenie zdravia, pracovných schopností a zlepšenie prispôsobenia ľudí, ktorí utrpeli choroby, zranenia alebo sa ocitli v ťažkých životných podmienkach. Na kvalitnú rehabilitáciu sa vytvárajú špecializované inštitúcie (centrá), od ktorých sa vyžaduje poskytovanie kvalifikovanej pomoci, podpory a podpory tým, ktorí to potrebujú.

Image

Návod na použitie

1

Určite smer budúceho rehabilitačného centra. Môže ísť o inštitúciu, ktorá sa špecializuje na poskytovanie pomoci pacientom, osobám trpiacim rôznymi druhmi závislostí (alkohol, drogy atď.). Centrum môže tiež poskytovať psychologickú podporu tým, ktorí opustili múry nápravných zariadení a potrebujú sociálnu adaptáciu.

2

Vypracovať podrobný plán na vytvorenie rehabilitačného centra na základe zvoleného smerovania jeho činnosti. Jednotlivé organizačné záležitosti, zdroje majetku a prostriedky rehabilitácie rozdeľujte do samostatných častí plánu, finančný plán si zapíšte osobitne. Plán by mal obsahovať otázky výberu, odbornej prípravy a umiestňovania zamestnancov inštitúcie.

3

Pri plánovaní uveďte zdroje financovania pre inštitúciu. Bude to centrum sebestačnosti alebo bude potrebné na jeho fungovanie prilákať miestne alebo federálne rozpočtové zdroje? Je možné zabezpečiť finančnú podporu komerčných organizácií alebo verejných združení, charitatívnych nadácií?

4

Určite, na ktorom území bude centrum vykonávať svoje činnosti. Bude sa zameriavať na obyvateľstvo konkrétneho mesta, regiónu, republiky? Štatút inštitúcie, ktorý musíte uviesť pri registrácii štruktúry, bude závisieť od výberu oblasti pokrytia.

5

Ak rehabilitačná činnosť zahŕňa poskytovanie lekárskej starostlivosti, overte si u svojho miestneho zdravotníckeho zariadenia, aké typy služieb strediska budú vyžadovať povinnú licenciu. V niektorých prípadoch bude tiež potrebné mať príslušnú licenciu pre odborníkov pracujúcich v centre alebo pozvaných zvonku. Predbežne vyriešiť otázku získania licencie na tieto činnosti.

6

Starostlivo si vyberte personál pre prácu v centre. V závislosti od zamerania inštitúcie to môžu byť lekári, psychológovia, psychoterapeuti, učitelia (vrátane úzkych špecialistov pre prácu s ľuďmi s poruchami reči atď.). Venujte pozornosť kvalifikáciám budúcich zamestnancov, pracovným skúsenostiam a osobným kvalitám, pretože práca s ľuďmi vyžaduje rozvinuté komunikačné zručnosti, dobrú vôľu a prejavenú empatiu.

7

Vyberte si izbu vhodnú pre centrum. Malo by byť geograficky prístupné a funkčné. Zistite, či si izbu prenajmete alebo zakúpite vo vlastníctve inštitúcie.

8

Zaregistrujte rehabilitačné centrum u príslušných orgánov. Dajte inštitúcii všetky typy účtov vrátane daní. Po získaní požadovaného štatútu môžete plne vykonávať činnosti stanovené plánom a konceptom centra.

Užitočné rady

Ďalší zdroj:

„Lekárska rehabilitácia. Sprievodca pre lekárov“, V.A. Epifanov, 2005.

Odporúčaná