obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný podnik od nuly

Ako otvoriť svoj vlastný podnik od nuly

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Začať podnikanie od nuly je jednoduché, ak viete, ako na to. Musíte byť na to psychicky pripravení, právne zdatní. Nechcete sa od nikoho spoliehať, ale chcete robiť to, čo máte radi a získať slušné peniaze. Nakoniec sa pevne rozhodnite začať podnikať od nuly a oživiť svoje myšlienky.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte formu vlastníctva podniku: individuálny podnikateľ (IP) alebo spoločnosť s ručením obmedzeným (LLC). Pamätajte, že spoločnosť LLC riskuje svoj kapitál a že individuálny podnikateľ riskuje všetok svoj majetok - hnuteľný a nehnuteľný.

2

Zaregistrujte podnik. Na registráciu IP pripravte tieto dokumenty: vyhlásenie, kópiu pasu osvedčenú notárskou verejnosťou, potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti. Ak chcete zaregistrovať spoločnosť LLC, musíte poskytnúť aj chartu svojej spoločnosti. Obsah charty je definovaný federálnym zákonom „o spoločnostiach s ručením obmedzeným“. Uveďte v ňom maximálny možný počet aktivít.

3

Ak ste si vybrali LLC ako formu vlastníctva, otvorte bankový účet v banke a vložte naň autorizovaný kapitál. Jednotlivý podnikateľ nemusí mať bežný účet.

4

Na daňový účet registrovanej spoločnosti priraďte DIČ - daňové identifikačné číslo. Musíte sa tiež zaregistrovať v mimorozpočtových fondoch - dôchodkovom fonde, fonde povinného zdravotného poistenia, fonde sociálneho poistenia a orgánu štátnej štatistiky.

5

V závislosti od druhu činnosti podniku vyberte daňový režim: bežný, zjednodušený a imputovaný príjem. Nezabudnite sa poradiť o tomto probléme s odborníkom.

ako otvoriť podnik od nuly v roku 2018

Odporúčaná