nepopulárne

Ako otvoriť svadobný salón

Ako otvoriť svadobný salón

Video: Svadobný salón Monika 2024, Júl

Video: Svadobný salón Monika 2024, Júl
Anonim

Zdá sa, že v Moskve je veľa svadobných salónov, ale vždy sa vám zdalo, že boli nejako rovnaké a naraz ste našli veľké šaty snov. Vo vašom salóne nebude také monotónie isté! Zvážte, ako otvoriť svadobný salón a aké náklady budú potrebné na jeho otvorenie.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr dajte fantázii a rozhodnite sa o sortimente a potom so zákazníkmi. Ak chcete otvoriť úplne „neformátovaný“ salón a obávať sa, že jeho obrat bude malý, môžete si ho zahrať v bezpečí predajom večerných šiat v ňom, pretože sú medzi žiadanými družičky, ktoré si často vyberú šaty. Svadobný salón môže predávať nielen šaty, ale aj obuv, doplnky, rekvizity pre svadobné súťaže. Existujú nevesty, ktoré si vyberajú šaty so ženíchmi - prečo si vo svojom salóne nevytvoriť pánske oddelenie?

2

Musíte sa rozhodnúť, na ktoré publikum sa spoliehate. Mali by vaši zákazníci byť bohatí alebo nie? Záleží na tom, či umiestnite svoj salón ako drahý a elitný a od ktorých dodávateľov si môžete tovar objednať. Poskytovatelia je možné nájsť na internete, kontaktovať a dohodnúť si stretnutie. Nie je vhodné ponáhľať sa s uzatváraním zmlúv, pretože nájdete niekoho, kto vám ponúkne ten istý alebo podobný tovar lacnejšie.

3

Ďalším krokom je prenájom miestnosti. Veľký suterén obytnej budovy v obytnej zóne je vhodný aj pre svadobný salón, napriek tomu by sa však toto miesto malo nachádzať neďaleko metra, aby sa k nemu pohodlne dostal. Dobrým riešením je prenajať si izbu v blízkosti registračnej kancelárie. Miestnosť by mala byť dostatočne priestranná, aby ste si mohli dať veľké zrkadlo, pred ktorým budú chodiť nevesty v šatách.

4

Vybavenie svadobného salónu môže byť veľmi skromné: prezentácia, figuríny, stojany, vešiaky a pokladňa. Je dobré pohovku dostať aj pre tých, ktorí čakajú s časopismi. Hlavnými požiadavkami na zamestnancov svadobného salónu (konzultanti predaja) sú slušnosť, schopnosť počúvať zákazníkov, odolnosť voči stresu. Po prvýkrát vám bude stačiť jeden asistent predaja.

5

Ak chcete prežiť v súťaži, váš salón bude potrebovať reklamu. Všetky prostriedky sú tu dobré: bannery a reklamy na internete, dobré stránky, svetlé meno, plagáty. Nezabudnite, že najlepšou reklamou sú služby, ktoré ostatní nemajú. Napríklad môžete ponúknuť tzv. Bonusový balíček - odporúčame kaderníctvo, fotograf, moderátorku. Okrem toho vo svadobnom salóne stojí za zváženie aj možnosť prispôsobiť si svadobné šaty podľa obrázku, pretože v ateliéri sa to často robí zle a šaty iba kazia.

6

Skúsme vypočítať približné náklady na svadobný salón:

1. prenájom priestorov - od 20 000 rubľov na 1 meter štvorcový ročne. Budete potrebovať izbu s rozlohou najmenej 30 - 40 m2. Spolu - 600 000 - 800 000 rubľov ročne.

2. vybavenie - od asi 25 000 rubľov.

3. plat asistenta predaja - od 25 000 rubľov za mesiac.

4. plat krajčírky, ktorá bude robiť úpravy odevov - z 20 000 rubľov.

5. Reklama - od 30 000 rubľov, webová stránka - od 40 000 rubľov.

6. Prvá šarža tovaru - v závislosti od tovaru.

Táto stránka je o malom podnikaní.

Odporúčaná