Druhy činností

Ako otvoriť ateliér oblečenia

Ako otvoriť ateliér oblečenia

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl

Video: OBCHOD S OBLEČENÍM! - The Sims 4 - GoGo a Lucy #10 2024, Júl
Anonim

Vlastné oblečenie sa teraz javí ako trochu exotické. V skutočnosti, prečo šiť šaty, ak si ich môžete kúpiť? Neponáhľajte sa však s jednoznačnou odpoveďou: často sú spoločenské, spoločenské alebo spoločenské šaty často oveľa lepšie, krajšie a lacnejšie ako šaty, ktoré ponúkajú obchody. Preto je ateliér úplne úspešný obchodný nápad. Okrem toho sú náklady na otvorenie pomerne malé, najprv môžete pracovať samostatne doma.

Image

Návod na použitie

1

Otvorenie ateliéru je ľahké pre niekoho, kto vie, ako šiť a porozumieť móde. Najzákladnejšou vecou, ​​ktorú potrebujete, je dobrý šijací stroj. Materiály sú obvykle poskytované zákazníkom alebo, podľa dohody so zákazníkom, sú kúpené kapitánom. Izba pre štúdio potrebuje minimum, najprv to urobí aj váš vlastný byt. Netreba dodávať, že by ste si nemali zakladať spoločnosť v ateliéri, najlepšie je jednoducho sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ.

2

Ateliér na mieru pre odevy je však pomerne špecifickým typom podnikania. Nemali by ste očakávať, že sa vám zákazníci otvoria hneď, ako otvoríte: ľudia však radšej kupujú ležérne oblečenie v obchodoch a spoločenské, spoločenské a večerné šaty v našom živote nie sú potrebné tak často. Preto by ste mali ešte pred otvorením štúdia premýšľať o jeho propagácii.

3

Vaši prví zákazníci budú bezpochyby vašimi známymi. Určite vedia, že môžete šiť krásne oblečenie. V prvom rade prineste túto informáciu každému, kto to ešte nemusí vedieť. Dajte všetkým vedieť, že otvárate ateliér. Je možné, že niekto práve teraz bude musieť šiť večerné šaty. Zvlášť prospešné bude nahlásiť tieto informácie na jar, keď sa študenti a ich rodičia pripravia na promócie.

4

Môžete tiež nasadiť malú reklamnú kampaň na sociálnych sieťach a na „ženských“ fórach. Z tohto dôvodu je dôležité vytvoriť portfólio - urobte fotografiu toho, čo ste kedy prišili, a zverejnite tieto fotografie, pretože potenciálni zákazníci musia vedieť, čo ste schopní. „Ústne slovo“ a internet sú v prípade otvorenia ateliéru najlepším typom reklamy, pretože sú lacné a zrozumiteľné. Plagáty, letáky atď. Budú stáť viac, ale efekt môže zostať rovnaký.

5

Ako samostatný podnikateľ môžete podnikať vo vlastnom byte, takže neskôr budete potrebovať priestor pre ateliér, keď „vyrastáte“ a najmete si zamestnancov. Prvým krokom osoby, ktorá chce po reklamnej kampani otvoriť ateliér, je zaregistrovať sa ako samostatný podnikateľ a kúpiť si dobrý šijací stroj. S príchodom prvého klienta možno štúdio považovať za otvorené.

Odporúčaná