obchodné

Ako otvoriť svoj vlastný stavebný podnik

Ako otvoriť svoj vlastný stavebný podnik

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Vždy boli požadované opravy a stavebné práce, pretože nové bývanie sa buduje každý deň a staré treba v priebehu rokov aktualizovať a opraviť. Preto sú stavebné práce a stavebné organizácie, opravári vždy potrebné a dôležité. Ak v našej dobe správne a kompetentne zorganizujete stavebníctvo, môžete mať dobrý zisk, ktorému mnohí podnikatelia budú závidieť.

Image

Návod na použitie

1

Zistite, ktoré podniky (organizácie, firmy) vo vašom meste (región, lokalita) sa zaoberajú stavebnými a opravárenskými prácami, analyzujte ich činnosti, pretože budú pre vás hlavnou konkurenciou.

2

Zistite ceny existujúcich stavebných a opravárenských organizácií, vašich identifikovaných konkurentov. Ak je hospodárska súťaž veľká, stačí si vybrať niekoľko veľkých spoločností, ktoré sa už mnoho rokov zaoberajú takýmito činnosťami, a niekoľko málo známych spoločností, ktoré boli na stavebnom trhu prednedávnom.

3

Napíšte žiadosť o otvorenie IP, OJSC atď. miestnym orgánom. Počkajte na doklady potvrdzujúce názov organizácie a povolenie na vykonávanie, v našom prípade, opravy a stavebné práce (osvedčenie o štátnej registrácii).

4

Zaregistrujte svoju spoločnosť na miestnom daňovom úrade. Objednajte si tlač pre svoju stavebnú organizáciu. Zaregistrujte sa u agentúr sociálneho zabezpečenia a poisťovacích agentúr.

5

Prenajmite si kancelárske priestory, v ktorých sa budúci klienti obracajú o radu alebo o prácu.

6

Vytvorte reklamný text o aktivitách vašej spoločnosti. Umiestnite reklamu do médií, uverejňujte reklamy a objednajte si potenciálny spotrebiteľ špeciálnym e-mailovým spravodajcom.

7

Prenájom potrebnej spoločnosti staviteľov a finišérov. Zároveň zohľadnite pracovné skúsenosti v priemysle a odporúčania z predchádzajúcich pracovných miest. Rozhovor na pozíciu sa najlepšie uskutoční nezávisle. Zároveň, keď je spoločnosť stále mladá, nie je potrebné neustále zamestnávať zamestnancov, môžete s nimi uzatvárať krátkodobé pracovné zmluvy a mzdy v závislosti od vykonanej práce.

8

Prijmite odhad. Táto osoba je pre vás veľmi užitočná. Pôjde do zariadenia a vykoná všetky výpočty pre opravy a stavebné práce, ktoré následne poskytne vaša spoločnosť.

9

Keď sa objaví prvá objednávka, začnite nakupovať vybavenie potrebné na prácu. Nakupujte iba to najnutnejšie a iba pre prijatú objednávku. Nestojí to za to mrhať peniazmi, musíte si kúpiť nástroj podľa potreby, pretože na stavebnom trhu nie je nedostatok a všetko je možné kúpiť za pár minút.

10

Zamyslite sa nad textom zmluvy, ktorý uzavriete so zákazníkom. Príklady zmlúv nájdete na internete. V zmluve nezabudnite uviesť doložku, v ktorej sa uvádza, že sa vypláca 50% záloha. Práve tieto prostriedky nasmerujete na náklady na prepravu odborníkov a na získanie nástroja. V zmluve musia byť okrem toho uvedené práva a povinnosti strán, časový rozvrh vykonania a prevzatia diela a ďalšie dôležité podrobnosti.

11

Ak nerozumiete tomu, ako správne uzavrieť takúto zmluvu, môžete sa obrátiť na špecialistu a po vypracovaní prvého formulára na základe princípu a podobnosti zmeniť informácie o zákazníkovi, uzavrieť zmluvy s ostatnými klientmi.

Odporúčaná