Obchodné riadenie

Ako zvýšiť cirkuláciu novín

Ako zvýšiť cirkuláciu novín

Video: Q & A with GSD 036 with CC 2024, Júl

Video: Q & A with GSD 036 with CC 2024, Júl
Anonim

Zisk novín priamo závisí od obehu, to znamená od počtu vytlačených kópií. Ak je trvalý, noviny dostávajú stabilný príjem, ale len zriedka. Publikácie sa častejšie snažia vyvíjať tak, aby ich mohlo čítať čo najviac ľudí a okolnosti im bránili.

Image

Návod na použitie

1

Zvýšenie obehu novín je užitočné iba vtedy, ak počet čitateľov narastie súčasne. Na dosiahnutie tohto cieľa je potrebné skontrolovať povahu zverejneného materiálu. Po prvé, je potrebné pracovať na zvyšovaní kvality a zaujímavosti textov. Po druhé, je potrebné tlačiť články tak často, ako je to možné, na témy, ktoré sú pre ľudí dôležité, a to aj na aktuálne témy.

2

Ak vaše noviny už uverejňujú vynikajúce materiály, najzaujímavejšie články a aktuálne správy, ale stále ich je málo, je potrebné publikovať túto publikáciu. Opíšte svoje cieľové publikum. Premýšľajte o tom, kde sa takýmto ľuďom môžu zobraziť reklamy? Môže byť užitočné inzerovať v iných novinách, umiestňovať plagáty po meste, umiestňovať video na miestny televízny kanál alebo dokonca inzerovať na internete. Bude to vyžadovať peniaze, ale výsledok sa vyplatí, ak budú noviny skutočne dobré.

3

Pridajte zaujímavé položky, pre ktoré ľudia často kupujú noviny. Napríklad voľné pracovné miesta sú vždy horúcou témou. Aj keď máte iba jednu stránku, ktorá obsahuje najlepšie a najzaujímavejšie pracovné ponuky, veľa ľudí si kúpi noviny len kvôli tejto sekcii.

4

Organizujte súťaže. Čitateľom môžete udeliť cenu za riešenie krížovky, riešenie logických problémov, prichádzanie so všetkými druhmi úloh súvisiacich so špecifikami vašej publikácie. Čím väčšie sú rozdiely v sociálnych skupinách, tým lepšie. Je tiež možné vykonávať rôzne samostatné losovania pre každého, od detí po ľudí v dôchodkovom veku.

5

Zverejňovať aktuálne informácie. Ak sú noviny miestne, potom budú užitočné také informácie, ako sú zmeny na trasách verejnej dopravy, dátumy vypnutia teplej vody a akékoľvek ďalšie podobné informácie. Pre tematickú publikáciu je dôležité zahrnúť všetky novinky vo svojom odbore. Ak korešpondenti vedú rozhovor s ľuďmi, ktorí sú pre čitateľov najzaujímavejšími, začnú sa ich pýtať naozaj dôležité otázky, odpovede, ktoré sa týkajú čitateľov, určite to priláka publikum.

6

Postarajte sa o technickú stránku záležitosti. Vaša publikácia by mala byť prístupná. Uľahčite odber novín rôznymi spôsobmi. Ak sa môžete prihlásiť na odber nielen prostredníctvom pošty, ale aj prostredníctvom webovej stránky. Ak sa noviny predávajú vo všetkých stánkoch s tlačenými výrobkami, umožní to ľuďom, aby si ich vždy mohli kúpiť. Mnoho ľudí dnes kupuje časopisy a noviny v univerzálnych samoobsluhách, kde sú špeciálne oddelenia s tlačenými materiálmi. Tam by sa mali noviny predávať. Reklama na distribučných miestach bude tiež veľmi užitočná.

7

Ak nepotrebujete neustále zvyšovanie obehu, môžete zorganizovať tlač špeciálnych problémov venovaných konkrétnemu problému alebo téme, pravdepodobne to budú čísla sviatkov alebo problémy obsahujúce zvlášť relevantné informácie.

8

Zmeňte vzhľad novín a aktualizujte štýl rozloženia. Zmena obrázka funguje skvele nielen pre značky alebo celebrity, ale aj pre tlačené médiá. Redizajn vám umožní zbaviť sa zastaraných grafických prvkov v dizajne, aby vzhľad novín bol skutočne moderný.

Odporúčaná