Obchodné riadenie

Ako získať licenciu na otvorenie lekárne

Ako získať licenciu na otvorenie lekárne

Video: Žilinská župa zabezpečí pohotovosti a lekárne na jednom mieste tlačová konferencia 2024, Júl

Video: Žilinská župa zabezpečí pohotovosti a lekárne na jednom mieste tlačová konferencia 2024, Júl
Anonim

Lekáreň sa nedávno stala považovanou za ziskovú. Ak sa však rozhodnete otvoriť lekáreň alebo lekáreň, vo fáze udeľovania licencií na vás čakajú určité ťažkosti.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie;

  • - overené kópie osvedčenia o štátnej registrácii podnikateľského subjektu;

  • - pas farmaceutického skladu;

  • - nájomná zmluva alebo dokumenty potvrdzujúce vlastníctvo priestorov;

  • - základné dokumenty organizácie.

Návod na použitie

1

Obchodovanie s farmaceutikami bez licencie nie je možné. Rozhodnite sa, čo presne vytvoríte: lekáreň, lekáreň alebo lekáreň? V lekárni sa niektoré liečivá vyrábajú lokálne. Lekáreň zabezpečuje iba predaj liekov na lekársky predpis a bez lekárskeho predpisu. Kiosk lekárne môže ponúkať iba hotové výrobky predávané bez lekárskeho predpisu a výrobky osobnej starostlivosti. V závislosti od typu organizácie dostanete rôzne licencie.

2

V priestoroch sa uvádza jedna z hlavných požiadaviek na udeľovanie licencií. Môže sa prenajať alebo vlastniť, zaberať plochu najmenej 18 m2. (ak sa lekáreň nachádza na území lekárskej a preventívnej, môže zaberať 8 m2), je umiestnená v budove hlavného mesta. Potrebná je obchodná miestnosť, sklad liekov, recepcia a vybalenie, a ak je to potrebné, miestnosť na výrobu liekov, kúpeľňa a miestnosť pre zamestnancov. Miestnosť musí byť vybavená špeciálnym nábytkom, chladničkami, je potrebná registračná pokladňa. Túto miestnosť by mala preskúmať komisia Rospotrebnadzor.

3

Osobitné požiadavky sa kladú aj na zamestnancov: všetci zamestnanci musia mať zdravotné knihy, špeciálne vzdelanie a kvalifikáciu. Špecialisti (farmaceut a farmaceut) musia mať najmenej 3-ročnú prax.

4

Narkotické, jedovaté, narkotiká by sa mali skladovať oddelene. Uistite sa, že máte lieky prvej pomoci.

5

Regulačné, technické a regulačné dokumenty musia byť v súlade s normami.

6

Na to, aby ste mohli požiadať o licenciu, budete okrem samotnej žiadosti potrebovať: notársky overené kópie osvedčenia o štátnej registrácii podnikateľského subjektu, pas farmaceutického skladu, prenájom priestorov alebo doklady potvrdzujúce vlastníctvo priestorov, základné dokumenty organizácie.

Venujte pozornosť

Povolenie na farmaceutické činnosti vydáva Federálna služba pre dohľad nad zdravím a sociálnym rozvojom na obdobie 5 rokov.

Odporúčaná