Obchodná komunikácia a etika

Ako pozvať osobu na podnikanie

Ako pozvať osobu na podnikanie

Video: Osoba podnikateľa 2024, Júl

Video: Osoba podnikateľa 2024, Júl
Anonim

Ak viete, že sa nemôžete vyrovnať iba s riadením podniku, musíte nájsť partnera. Je nevyhnutné, aby rozumel cieľom vášho podnikania, „spálil ich“. A čo je dôležitejšie, partner by mal byť dostatočne spoľahlivý. Takú osobu môžete nájsť a pozvať do podnikania podľa určitého algoritmu.

Image

Návod na použitie

1

Mnohí sú veľmi negatívni, pokiaľ ide o myšlienku obchodovania s priateľmi alebo príbuznými. Čiastočne majú pravdu, pretože podnik by nemal byť založený na emóciách. A vo vzťahoch medzi priateľmi alebo príbuznými existuje príliš veľa emócií. Nie je však tiež potrebné úplne odmietať myšlienku nájsť partnera medzi priateľmi a príbuznými, pretože pre každé pravidlo existujú výnimky.

2

Premýšľajte o svojich známych (bývalých kolegoch, známych vašich priateľov atď.). Je vhodné, aby váš vzťah nebol bližší ako čisto priateľský. Ktorý z týchto ľudí by podľa vás mohol riadiť firmu, ktorá má na to potrebné osobné vlastnosti? Urobte si zoznam takýchto ľudí.

3

Zamyslite sa nad tým, s ktorým z týchto ľudí by ste chceli najviac pracovať. Je dôležité, aby ste s touto osobou mohli pracovať, aby medzi vami vo vzťahu k podnikaniu, vykonávaním rutinnej alebo tvorivej práce a riešením problémov neboli žiadne rozpory. Ak takáto osoba existuje, mala by byť do podniku pozvaná. Ak to chcete urobiť, musíte zorganizovať stretnutie a hovoriť o svojej firme a že by ste chceli vidieť túto osobu ako svojho partnera.

4

Stáva sa, že žiadny z priateľov nie je vhodný na vykonávanie spoločného podnikania a možnosť s príbuznými alebo priateľmi vám nevyhovuje. Môžete sa pokúsiť nájsť partnera na internete, aj keď je to tiež určité riziko. Uverejnite v tematických komunitách oznámenie o tom, že hľadáte obchodného partnera (s uvedením rozsahu a odhadovaného príjmu), pozrite sa na ľudí, ktorí v týchto komunitách komunikujú. na fóre), že hľadáte obchodného partnera a chcel by ste ho v prípade záujmu pozvať, aby sa vyjadril k tejto téme. Takáto správa by mala byť čo najstručnejšia a informačná. Veľmi sa odrádza od „inzercie“ vášho podnikania v štýle „v roku, v ktorom zarobíte dva milióny! Mnohé takéto správy považujú za spam.

5

Potom, čo ste sa rozhodli pre výber partnera, mali by ste mu ponúknuť uzavretie dohody o partnerstve. Mala by odrážať vaše povinnosti a príjmy. Takáto dohoda by sa mala uzavrieť písomne ​​av prípade potreby by sa mala notársky overiť.

Odporúčaná