Obchodné riadenie

Ako predať továreň

Ako predať továreň

Video: How to reset Apple iPhone to factory settings (English subtitles) 2024, Júl

Video: How to reset Apple iPhone to factory settings (English subtitles) 2024, Júl
Anonim

Obyčajní smrteľníci nikdy nebudú musieť predávať lodné továrne, ale ak ste študent práva alebo iba zvedavý občan, pravdepodobne budete mať záujem vedieť, ako sa továrne alebo priemyselné komplexy predávajú.

Image

Návod na použitie

1

V súlade s Občianskym zákonníkom Ruskej federácie pri predaji podniku ho predávajúci prevádza do vlastníctva kupujúceho ako jediný nehnuteľný komplex, ktorým je nehnuteľnosť. Zloženie tohto komplexu je určené dohodou strán.

2

Pred predajom sa zísť stretnutie akcionárov závodu a vypracovať zákon o súhlase legitímnej väčšiny so scudzením majetku.

3

Vykonajte inventár a audit. Oboznámiť akcionárov a budúcich vlastníkov s ich výsledkami V záverečnej fáze je zmluva zaregistrovaná u justičnej inštitúcie, po ktorej je spoločnosť prevedená na kupujúceho v súlade s prevodnou listinou. Prevod vlastníctva je tiež zaregistrovaný v justičnej inštitúcii.

4

Upozornite všetkých veriteľov oficiálnymi listami na blížiaci sa predaj podniku a zo svojho listu dostanete, že mu to nebude vadiť.

5

Pripravte konečný dokument - kúpnu zmluvu, ktorá sa považuje za uzavretú po registrácii. Na rozdiel od bežnej zmluvy o predaji nehnuteľností, na jednej strane ide o prevod práv v prospech kupujúceho a na druhej strane o prevod dlhov na kupujúceho so súhlasom veriteľov.

6

Keďže predaj podniku je hlavnou transakciou, podlieha schváleniu predstavenstvom alebo valným zhromaždením akcionárov, podľa výsledkov ktorého je vypracovaný protokol. Ak je táto transakcia pre kupujúceho veľká, musí byť tiež schválená príslušným orgánom.

7

Nedodržanie týchto požiadaviek môže viesť k uznaniu transakcie za neplatnú. Neoddeliteľnou súčasťou zmluvy o predaji podniku je balík dokumentov, ktorý obsahuje správu o audite, správu o súpise, súvahu a register záväzkov.

8

O nadchádzajúcej transakcii sa informujú povinní veritelia, aby získali svoj súhlas s prevodom dlhu. Zmluva je podpísaná oboma stranami priložením všetkých vyššie uvedených dokumentov.

9

Jedným z najdôležitejších bodov zmluvy je otázka ceny. Strany sa dohodli písomne, čo je nevyhnutne predpísané v zmluve. Cena sa určuje s prihliadnutím na hodnotu všetkých druhov majetku podniku.

Odporúčaná