obchodné

Ako predávať ovocie

Ako predávať ovocie

Video: Čo predať v divočine v roku 2020? Výhodné kategórie, najlepšie ceny. 2024, Júl

Video: Čo predať v divočine v roku 2020? Výhodné kategórie, najlepšie ceny. 2024, Júl
Anonim

Hovorí sa, že každý, kto vie, ako predávať ovocie, môže predať akýkoľvek produkt. Napriek skutočnosti, že ovocie je stále žiadané, existuje jemnosť pri organizovaní ich predaja.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa o sortimente ovocia a ohľadom toho urobte nákupy čerstvého tovaru včas. Nezabúdajte, že ovocie je rýchlo sa kaziacim výrobkom, preto si ho objednajte v malých dávkach. Silne nezrelé ovocie tiež nestojí za to kupovať, pretože môže ležať na pulte.

2

Vyberte si balenie ovocia. Je vhodné ponúknuť kupujúcemu rôzne druhy obalov - substráty s fóliou, sieťami, papierovými a plastovými vreckami s otvormi. Každé balenie má svoje výhody. Sieť uľahčuje prepravu, cez ktorú môžete prezerať tovar. Je vhodné klásť krehké ovocie, napríklad hrozno, na substrát. Venujte pozornosť hmotnosti ovocia v balení, musí zodpovedať dopytu po tomto produkte. Najvýhodnejšou možnosťou je však predaj baleného aj váženého tovaru.

3

Správne usporiadajte prezentáciu tovaru. Ovocie pekne rozložte na diapozitívy a malé hromady. Na okno dávajte iba zrelé, celé a čisté ovocie. Ovocie usporiadajte do veľkosti, farby, tvaru. Vzhľad vášho produktu by mal zaujať potenciálneho kupca. Je vhodné, aby vitrína nebola zakrytá sklom. V takom prípade si kupujúci vyberie produkt, ktorý sa mu páči, a vôňa čerstvého ovocia priťahuje pozornosť a zvyšuje percento predaja. Nezabudnite, že zobrazenie ovocia je reklama na váš produkt.

4

Dodržiavajte podmienky skladovania ovocia, pretože aj čerstvé a kvalitné výrobky sa môžu pri nesprávnom skladovaní rýchlo zhoršiť. Pre každý druh ovocia by sa mal podľa možnosti dodržiavať jeho teplotný režim a úroveň vlhkosti. Upozorňujeme, že niektoré druhy ovocia nie je možné skladovať spolu. Napríklad jablká emitujú etylénový plyn, ktorý zrýchľuje proces dozrievania, a veľa ovocia, napríklad banánov, blízkosť jabĺk poskytuje rýchly rozklad. V každom prípade je však kazenie ovocia nevyhnutné. Pri prvom náznaku bude efektívnejšie znížiť cenu produktu, ktorý sa rýchlo kazí, ako ho neskôr jednoducho vyhodíte.

Odporúčaná