Obchodné riadenie

Ako analyzovať náklady na správu

Ako analyzovať náklady na správu

Video: BK LIVE: Jak se analyzuje blockchain? | HOST: Aleš Janda 2024, Júl

Video: BK LIVE: Jak se analyzuje blockchain? | HOST: Aleš Janda 2024, Júl
Anonim

Náklady na riadenie nesúvisia priamo s výrobnými alebo obchodnými činnosťami organizácie. Avšak rozumný moderný vlastník firmy alebo vedúci pracovník sa k nim nebude správať rovnako ako v sovietskych časoch - to znamená, že ich čo najviac obmedzia. Na prijímanie informovaných rozhodnutí o týchto nákladoch je potrebná dôkladná analýza nákladov na správu.

Image

Návod na použitie

1

Náklady na správu zahŕňajú nielen náklady na údržbu automatizovaných systémov riadenia, účtovníctvo, právne oddelenie, ľudské zdroje, ale aj cestovné náklady, náklady na pohostinstvá, výdavky na komunikáciu a údržbu štruktúr, ktoré nemajú skutočnú výrobnú hodnotu. Všetky tieto náklady môžu niesť veľkú váhu z celkových nákladov, aj keď nie vždy. Je zrejmé, že pri analýze takých nákladov, ako sú náklady na údržbu štruktúr, nemá zmysel. Náklady na údržbu niektorých oddelení však zvážte podrobnejšie, pretože sú lepšie zvládnuteľné.

2

Efektívnosť personálneho oddelenia súvisí so zvyšovaním tempa rastu spoločnosti, a preto sa analyzuje predovšetkým. Analyzujte rýchlosť administratívy, počet voľných pracovných miest, ukazovatele fluktuácie zamestnancov. Porovnajte všetky tieto ukazovatele v dynamike. Často je vhodné porovnávať ich s podobnými ukazovateľmi zodpovedajúcich metód z predchádzajúceho roka, pretože výkyvy na trhu práce majú sezónny cyklus. Je tiež vhodné, aby vedúci sám hľadal nových odborníkov v oblasti personálu. Ak je človek prepustený, prístup by mal byť bližší k západnému, a to nie preto, že nepracuje dobre, ale preto, že na tento post je lepší kandidát. Vynikajúci HR špecialista vyrieši mnoho problémov v práci spoločnosti.

3

Pri analýze práce právneho oddelenia venujte pozornosť tomu, ako dobre je zavedený systém minimalizovania právnych rizík, ako efektívne a rýchlo sa právnici vyrovnávajú s problémovými situáciami a či je potrebná pomoc nezávislých konzultantov. Právne oddelenie môže zamestnancov naučiť aj základy právnej gramotnosti. Náklady na údržbu takého oddelenia sa vyplácajú zvlášť rýchlo, ak spoločnosť pôsobí vo vysoko konkurenčnom prostredí a neustále čelí potrebe zákonného hájenia svojich záujmov.

4

Primeranosť zastúpenia a cestovné náklady sa odhadujú podľa počtu skutočne uzavretých transakcií a výšky zisku z týchto udalostí, rôznych foriem verejného uznania zásluh spoločnosti, ako je napríklad získanie rôznych súťaží a získanie titulov ako „Najlepšia spoločnosť roka“. Ak sa spoločnosť úspešne rozvíja a jej prestíž sa zvyšuje, výdavky na uvedené účely sú oprávnené.

Odporúčaná