management

Ako viesť reklamnú kampaň

Ako viesť reklamnú kampaň

Video: Reklamná kampaň - poistenie s Petrou Vlhovou (posteľ) 2024, Júl

Video: Reklamná kampaň - poistenie s Petrou Vlhovou (posteľ) 2024, Júl
Anonim

Na úspešné predanie tovaru a služieb je potrebné, aby sa o nich potenciálny klient dozvedel. Mnoho spoločností urobí chybu nesprávnym výberom cieľovej skupiny, a preto by sa pri určovaní cieľovej skupiny mala pri realizácii reklamnej kampane venovať maximálna pozornosť. To vám ušetrí zbytočné reklamné náklady.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr vykonajte prieskum medzi existujúcou zákazníckou základňou. Pozvite každého z vašich klientov, aby vyplnil krátky dotazník obsahujúci otázky o tom, ako sa o vás dozvedel, ako aj stručné informácie o jeho pohlaví, veku a povolaní. Dotazník by mal byť jednoduchý, je možné, že klient nebude musieť zadávať svoje meno a priezvisko. Túto štúdiu spustite mesiac.

2

Po analýze štúdie v predchádzajúcom kroku získate výsledky o tom, kto tvorí väčšinu vašich zákazníkov. Identifikujte sociálnu skupinu, ktorá má medzi vašimi zákazníkmi absolútnu alebo významnú väčšinu. Toto je vaša cieľová skupina.

3

Metódy vedenia reklamnej kampane závisia od vašej cieľovej skupiny. Pomocou otvorených zdrojov môžete zistiť, ktorá reklama najefektívnejšie ovplyvňuje vašich zákazníkov. Hlavnými spôsobmi vedenia reklamnej kampane sú reklamy vo formátoch, ktoré skutočne ovplyvňujú vaše publikum, ako aj zľavy a propagácie spojené s touto kampaňou.

Užitočné rady

Po získaní klienta raz sa uistite, že je úplne spokojný. Ak je spokojný, povedie ostatných zákazníkov, a ak nie, potom je to zlá povesť, ktorá nemá vplyv na rast vášho podnikania.

Odporúčaná