rozpočtovanie

Ako vypočítať envd na un

Ako vypočítať envd na un

Video: Une petite fille disparue sauvée par une apparition mariale 2024, Júl

Video: Une petite fille disparue sauvée par une apparition mariale 2024, Júl
Anonim

Charakteristickým rysom a jednou z hlavných charakteristík jednotnej imputovanej dane z príjmu (UTII) je zjednodušený prístup k jej výpočtu, v dôsledku ktorého nie je ťažké vypočítať UTII od jednotlivca zapojeného do príslušných činností.

Image

Návod na použitie

1

UTII je osobitný daňový režim ustanovený pre určité druhy činností. Tieto zahŕňajú:

• Veterinárne a domáce služby

• Opravy a umývanie auta

• Osobná a nákladná doprava

• Maloobchod s rozlohou menej ako 150 m2.

• Umiestňovanie vonkajšej reklamy a reklamy na vozidlá

Úplný zoznam druhov činností podliehajúcich UTII sa nachádza v článku 346.26 daňového poriadku Ruskej federácie. Aby ste mohli vypočítať UTII od jednotlivého podnikateľa, ktorý sa zaoberá niektorým z týchto druhov činností, musíte tiež zistiť zodpovedajúci základný výnos.

2

V článku 346.29 daňového poriadku sa predmety zdaňovania UTII a základu dane počítajú na základe fyzických ukazovateľov a stanovených hodnôt mesačnej základnej ziskovosti. Napríklad, aby ste mohli vypočítať UTII od jednotlivca, ktorý sa zaoberá osobnou dopravou, mali by ste vynásobiť počet sedadiel jeho vozidla 1500 rubľov.

3

Okrem toho je základný výťažok vynásobený koeficientmi K1 a K2. K1 je deflačný koeficient, ktorý každoročne stanovuje vláda Ruskej federácie. K2 je koeficient, ktorý zohľadňuje vlastnosti každého druhu činnosti. Inštaluje sa na regionálnej úrovni.

4

Vynásobením základného výnosu fyzickými ukazovateľmi a korekčnými koeficientmi s cieľom vypočítať UTII v OP za jeden mesiac vynásobte výsledné číslo 15%. Na výpočet UTII za štvrťrok by sa táto hodnota mala vynásobiť 3, ak sa hlavný fyzický ukazovateľ počas tohto času nezmenil.

Odporúčaná