rozpočtovanie

Ako vypočítať náklady v roku 2017

Ako vypočítať náklady v roku 2017

Video: Osobní náklady: Výpočet uznatelné výše 2024, Júl

Video: Osobní náklady: Výpočet uznatelné výše 2024, Júl
Anonim

Aký minimálny kapitál, ktorý budete potrebovať na otvorenie vlastného podnikania, závisí od toho, čo presne chcete otvoriť. Existujú však náklady charakteristické pre takmer všetky typy podnikania. Zvážte tieto náklady podrobnejšie.

Image

Návod na použitie

1

V súčasnosti je celkom realistické otvoriť podnik s alebo bez najmenších investícií. Napríklad online obchod. Ak sa však stále prikláňate k „tradičnej“ forme podnikania, môžete už identifikovať najmenej tri povinné nákladové položky: registráciu spoločnosti alebo jednotlivého podnikateľa, prenájom priestorov a nákup tovaru (vybavenie).

2

Ak sa zapojíte do registrácie spoločnosti LLC alebo samostatného podnikateľa, všetky vaše výdavky sú štátnou povinnosťou a notársky overenými výdavkami. Štátna povinnosť registrácie právnickej osoby je v súčasnosti 4 000 rubľov. Jednotlivec sa môže zaregistrovať ako samostatný podnikateľ zaplatením 800 rubľov. Až 1500 rubľov ide na notára. Ak sa však zaregistrujete sami, ušetríte peniaze, ale budete tráviť dosť veľa času, preto je výhodnejšie zaregistrovať svoju firmu najať špecializovanej spoločnosti. Spoločnosť vás zaregistruje na 5 000 - 100 000 rubľov.

3

Náklady na prenájom izby závisia od miesta vašej kancelárie alebo obchodu. Čím bližšie k centru Moskvy alebo k elitným oblastiam, tým vyššie sú náklady na prenájom. V priemere ročne zaplatíte 400 dolárov za meter štvorcový prenajatých priestorov. Budú to náklady na kanceláriu triedy C (pomerne nízku triedu) v centrálnej administratívnej oblasti. Náklady na prenájom kancelárie triedy A môžu dosiahnuť až 1 500 dolárov za meter štvorcový za rok, v závislosti od miesta. Skladová plocha 200 metrov štvorcových v tom istom centrálnom administratívnom okrese vás bude stáť v priemere približne 500 000 rubľov mesačne.

4

Náklady na vybavenie alebo tovar (ak sa rozhodnete otvoriť obchod) samozrejme závisia od typu vášho podnikania. V každom prípade budete musieť vybaviť kanceláriu aspoň jedným počítačom (ak ešte nemáte zamestnancov), telefónom a iným kancelárskym vybavením, ako aj „maličkosťami“ - papier, kancelárske potreby. Majitelia obchodov by sa mali starať o registračné pokladnice.

5

Skôr alebo neskôr sa vaše podnikanie rozšíri a budete potrebovať zamestnancov. Každá kancelária potrebuje sekretára. Jeho plat teraz začína v priemere od 20 000 rubľov mesačne. Študent na čiastočný úväzok môže byť tiež prijatý na 15 000. Preto čím je zamestnanec kvalifikovanejší, tým viac bude musieť zaplatiť. Platy predajcov a pokladníkov teraz začínajú na 10 000 - 15 000 rubľov, ale toto minimum predstavuje minimum, pre ktoré budú pracovať nízkokvalifikovaní zamestnanci.

Táto stránka je o malom podnikaní.

Odporúčaná