nepopulárne

Ako urobiť odhad

Ako urobiť odhad

Video: Ako predpovedať budúcnosť? | Vysvetlenie jednoduchého kúzla 2024, Smieť

Video: Ako predpovedať budúcnosť? | Vysvetlenie jednoduchého kúzla 2024, Smieť
Anonim

Pred začatím akýchkoľvek stavebných alebo inštalačných prác je vhodné vypracovať chybné vyhlásenie o objeme plánovaného rozsahu výstavby a opráv. Bez ohľadu na náklady na materiál, služby spojené s vykonávaním určitých druhov prác nie je možné podpísať dohodu s organizáciou výstavby a inštalácie alebo s plánovanými výdavkami. Tieto pokyny vám pomôžu pri správnej príprave odhadov.

Image

Návod na použitie

1

V každom programe na vypracovanie odhadov sú zvyčajne zahrnuté akékoľvek cenové príručky pre jednotlivé odvetvia. Väčšina z nich je viazaná na konkrétny druh práce, iné na regionálnu úroveň cien a nákladov. Všetky dodatky k odhadovaným programom označujú odkazy na cenové tabuľky v skrátenej forme. Predbežne si preštudujte nasledujúce štandardy a rozhodnite sa, čo budete považovať za základ budúcich odhadov:

- GOS - odhadované štandardy;

- FSN - štandardy odhadované spoločnosťou;

- ISN - individuálne odhadované štandardy;

- TSN - najčastejšie sa používajú štandardy odhadované na území - tzv. TERra;

2

Stiahnite si cenové štandardy, ktoré potrebujete, pre odhadcov z webu na základe odkazu na oblasť, v ktorej sa bude práca vykonávať. Rozoberať po etapách všetky fázy výroby diela.

3

Odhadnite náklady na prácu na jej príprave a potrebné tarify pre odhadované režijné náklady. Preštudujte si cenový postup, prečítajte si všetky listy Federálnej agentúry pre stavebníctvo, bývanie a komunálne služby. Pamätajte, že pri rôznych druhoch práce nemôžete stanoviť rovnakú hodnotu v odhadovanom zisku.

4

Zadajte program rozpočtovania. Aktivujte v ňom potrebné adresáre a vytvorením nového dokumentu nastavte potrebné koeficienty.

5

Ďalej použite chybný hárok s objemom práce a množstvom použitého materiálu, berte do úvahy náklady na používanie strojov a mechanizmov.

6

Jazdite so všetkými druhmi pracovných položiek a pod každým typom práce uveďte množstvo materiálu a jeho náklady.

7

Pridajte šance k celému odhadu a stlačte spodný riadok. Potom dokument vytlačte.

Užitočné rady

Ak pracujete v stavebnej spoločnosti, pri výpočte odhadu použite vypočítané percentuálne prirážky uvedené v projektovej dokumentácii, ale pri prepočte na bežné ceny. Zohľadnite všetky náklady, prečítajte si výkresy, špecifikácie, nákupné ceny materiálov. Takto budete poznať minimálnu cenu (trhová hodnota) a maximum (zahrnutú v odkazoch).

robiť odhady

Odporúčaná