ostatné

Ako vytvoriť rozpoznateľné logo

Obsah:

Ako vytvoriť rozpoznateľné logo

Video: Geography Now! More videos coming! 2024, Júl

Video: Geography Now! More videos coming! 2024, Júl
Anonim

Jasné rozpoznateľné logo je neoddeliteľnou súčasťou spoločnosti, ktorá rešpektuje seba. Ak ju chcete vytvoriť, musíte mať nielen možnosť používať vhodný softvér, ale musíte mať aj niekoľko nápadov týkajúcich sa pravidiel návrhu loga.

Image

Softvér na vytváranie log

Profesionáli zvyčajne používajú program Adobe Illustrator na vytváranie log. Toto je vektorový editor, obrázok, ktorý sa v ňom vytvoril, nemení svoju kvalitu pri zmene mierky. Ak je úlohou vytvoriť skutočne jedinečné vysoko kvalitné logo, je najlepšie použiť tento konkrétny program. Na jeho zvládnutie bude samozrejme potrebovať čas, ale výsledok bude veľmi dobrý.

Existujú programy na návrh loga, ktoré nevyžadujú vážne znalosti. Pomocou medzier si môžete vybrať vhodný dizajn, vložiť vlastný text. Takým programom je napríklad Sothink Logo Maker. S jeho pomocou môžete vytvoriť logo za pár minút. Existujú aj ďalšie podobné programy, ktorých hlavnou nevýhodou je obmedzená kapacita. Okrem toho mnoho z nich nepodporuje ruský jazyk.

Pravidlá vytvorenia loga

Dobré logo vyzerá celkom jednoducho a štýlovo - ako príklady môžete uviesť logá spoločnosti Apple alebo Nike. Preto by sa malo vyhnúť zbytočnej a nadmernej komplexnosti. Tajomstvo úspechu spočíva práve v jednoduchosti, kráse a harmónii línií.

Logo by nemalo obsahovať malé podrobnosti. Dizajn loga by mal umožňovať jeho umiestnenie bez straty informácií na objektoch akejkoľvek veľkosti - od plniaceho pera po balónik.

Pokúste sa v logu použiť viac ako tri farby a písma. Rozmanitosť a rozmanitosť písiem sťažujú vnímanie informácií. Malo by sa pamätať aj na to, že logo by sa malo dobre reprodukovať čiernobielo - priame aj nepriamo.

Kvalitné logo by sa malo dať ľahko reprodukovať na akomkoľvek výrobku. Preto sa snažte nepoužívať odlesky, prechody, tiene - to všetko sťažuje tlač a odvádza pozornosť od hlavných informácií na hotovom logu.

Odporúčaná