obchodné

Ako previesť IP na LLC

Ako previesť IP na LLC

Video: Black Eyed Peas, Shakira - GIRL LIKE ME (Official Music Video) 2024, Júl

Video: Black Eyed Peas, Shakira - GIRL LIKE ME (Official Music Video) 2024, Júl
Anonim

Nemôžete znova zaregistrovať IP v LLC. IP však môžete uzavrieť a založiť LLC individuálne alebo ako súčasť iných zakladateľov. Zákon tiež umožňuje, aby ste boli podnikateľom aj zakladateľom spoločnosti LLC - jediným a jedným z dvoch alebo viacerých.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie o ukončení OP, potvrdené notárom (nepovinné);

  • - balík dokumentov na registráciu LLC;

  • - príjmy za zaplatenie nevyhnutných štátnych povinností.

Návod na použitie

1

S možnosťou ukončenia činnosti jednotlivého podnikateľa a založenia LLC nie je postupnosť týchto konaní vôbec regulovaná. Ak sa však podnikateľ rozhodne tento stav zbaví, čím skôr sa to stane, tým lacnejšie bude, pretože každý deň oficiálneho pobytu v úlohe samostatného podnikateľa sú mimoriadne príspevky do mimorozpočtových fondov. notár, zaplatiť štátnu povinnosť a do piatich pracovných dní vziať žiadosť spolu s doručením daňovému úradu, vydať osvedčenie o ukončení činnosti, zrušiť registráciu v FIU a vyplatiť nedoplatky na príspevkoch.

2

Štatút zakladateľa samostatného podnikateľa alebo jeho nedávne ukončenie neovplyvní štandardný postup registrácie spoločnosti LLC. Súbor dokumentov je určený iba počtom účastníkov. Ak je jedným z nich, postačujú jediné rozhodnutia o založení spoločnosti LLC, vymenovaní jej generálneho riaditeľa a hlavného účtovníka a schválenie charty. Ak sú vyhotovené dve alebo viac zápisníc z valného zhromaždenia zriaďovateľov, v oboch prípadoch sa musí vyriešiť vydanie sídla spoločnosti pred dokončením papierovania a potom sa musia okamžite pripraviť všetky doklady o základnom imaní: uložiť ich v banke na sporiaci účet alebo zložiť vklad s majetkom.

3

K dani sa predkladá hotový balík dokumentov na registráciu spoločnosti LLC. V závislosti od regiónu to môže byť Federálny daňový inšpektorát dane, ktorý slúži na adresu sídla budúcej spoločnosti, alebo osobitná registračná inšpekcia, napríklad v Moskve so všetkými otázkami týkajúcimi sa registrácie spoločností IP a LLC, ukončenia ich činnosti atď. zapojené do MIFNS-46. V tomto prípade je možné podať žiadosť o ukončenie podnikateľskej činnosti a balík dokumentov na registráciu LLC v ten istý deň, musíte ich však dať v rôznych oknách, z ktorých každé má svoju vlastnú frontu (v Moskve je MIFNS-46 elektronická). Ak neexistujú plány na zatvorenie IP, Môžete sa obmedziť iba na registráciu spoločnosti LLC.

Venujte pozornosť

Niektorí podnikatelia, ktorí podnikajú osobitne, využívajú súčasnú prítomnosť súkromných podnikateľov a obchodných spoločností na skrytie ziskov spoločnosti pred zdanením. Za týmto účelom uzatvárajú dohodu medzi ich LLC a sebou ako podnikateľ, napríklad, poskytujú služby a pod zámienkou ich platby náhodne vyberajú peniaze z bežného účtu spoločnosti. Tento zložitý systém však ľahko vypočítajú daňové orgány a je plný finančných sankcií a trestnoprávnej zodpovednosti, takže je lepšie sa ho uchýliť.

Odporúčaná