obchodné

Aké dokumenty sú potrebné pri otváraní pizzerie

Aké dokumenty sú potrebné pri otváraní pizzerie
Anonim

Ak sa chcete stať vlastníkom vašej firmy, môžete otvoriť pizzeriu. Tento typ podnikania vám môže priniesť dobrý príjem. Papierovanie je dôležitým krokom, ktorý treba prijať so všetkou zodpovednosťou.

Image

Budete potrebovať

  • - povolenie umiestniť zariadenie;

  • - sanitárne a epidemiologické závery;

  • - maloobchodná licencia;

  • - povolenie vydané orgánmi požiarnej bezpečnosti.

Návod na použitie

1

Vyberte si vhodnú izbu. Najlepšie je umiestniť pizzeriu na rušnú ulicu alebo námestie. Tým sa zabezpečí nepretržitý tok návštevníkov.

2

Najprv musíte získať povolenie na umiestnenie objektu. Ak chcete získať tento dokument, mali by ste sa obrátiť na Rospotrebnadzor. Ďalším krokom je získanie povolenia vydaného orgánmi požiarnej bezpečnosti.

3

Nezabudnite kontaktovať SES. Tu dostanete hygienickú a epidemiologickú správu. Dokument vydáva vedúci lekár stanice sanitárnej ochrany. Vyhotovenie a vydanie záveru sa uskutoční do siedmich až desiatich dní.

4

Ak chcete získať povolenie, poskytnite osvedčenie o štátnej registrácii; záver o predaných výrobkoch a surovinách. Vyžaduje sa nájomná zmluva. Okrem toho sa od vás budú vyžadovať výsledky lekárskeho vyšetrenia personálu. Vyžaduje sa aj zmluva na odvoz odpadu.

5

Otvorenie pizzerie bude vyžadovať niekoľko licencií. Ak plánujete v zariadení predávať alkohol a cigarety, musíte získať licenciu na predaj alkoholu a tabakových výrobkov. Budete tiež potrebovať maloobchodnú licenciu. Potom musíte kontaktovať miestne úrady a získať patent na vykonávanie obchodných aktivít.

6

Zhromaždili ste väčšinu dokumentov. Teraz máte na výber právnu formu. Môže to byť samostatný podnik, OJSC alebo CJSC. Každá forma má svoje výhody a nevýhody. Najjednoduchší a najlacnejší spôsob registrácie IP.

7

Ak nechcete tráviť čas návštevami rôznych orgánov, mali by ste nájsť právnickú firmu, ktorá sa postará o prípravu dokumentov. Musíte nájsť spoľahlivú banku, v ktorej si otvoríte bankový účet, ktorý bude slúžiť vašej firme.

8

Je nevyhnutné venovať pozornosť požiadavkám na priestory, ktoré vytvára SES. Pizzeria by sa nemala nachádzať v suteréne alebo suteréne. Miestnosť musí mať nevyhnutne horúcu a studenú vodu, odpadovú vodu a vetranie. Vzdialenosť od obytných budov by mala byť najmenej 50 m.

9

Dávajte pozor na steny, musia byť natreté alebo obkladané do výšky 1, 75 m. V pizzerii by mal byť priestor pre suroviny, múku, toaletu. Povolenie vydá SES iba so všetkými uvedenými informáciami.

10

Práca akéhokoľvek podniku je bez podnikateľského plánu nemožná. Tento dokument musí byť starostlivo pripravený. Je lepšie zveriť jeho rozvoj odborníkom. Dobre navrhnutý podnikateľský plán pomôže vašej firme zaujať na trhu silné miesto a dosiahnuť finančný úspech.

Podnikateľský plán pizzerie - prvým krokom nie je „strýko“

Odporúčaná