obchodné

Ako organizovať bytovú agentúru

Ako organizovať bytovú agentúru

Video: Vzdelávacia agentúra AMOS-K - rekvalifikačné kurzy pre kaderníčky/kov, čašníčky/kov 2024, Júl

Video: Vzdelávacia agentúra AMOS-K - rekvalifikačné kurzy pre kaderníčky/kov, čašníčky/kov 2024, Júl
Anonim

Sprostredkovateľské služby v oblasti transakcií s nehnuteľnosťami boli žiadané dokonca aj v ZSSR (nezabudnite na film „Z rodinných dôvodov“). A v modernom Rusku sa každý rok otvárajú tisíce realitných kancelárií, ale len málo z nich dokáže zostať na trhu. Aké činnosti je potrebné urobiť, aby sa agentúra stala ziskovou?

Image

Návod na použitie

1

Pamätajte, že organizujete podnikanie, takže všetky peniaze, ktoré získate z transakcií, by mali pracovať pre imidž spoločnosti a nemali by sa zbytočne míňať. Preto nešetrite peniaze na vybavenie a nábytok, moderné kancelárske vybavenie a náklady na pohostenie. Nezabudnite však na klientelu, na ktorú je vaša spoločnosť zameraná. Občan s nízkymi príjmami sa pravdepodobne neobráti na realitnú kanceláriu, ktorá jazdí drahým zahraničným autom a má obrovskú kanceláriu v prestížnej časti mesta. A naopak, je veľmi pochybné, že bohatý človek bude mať záujem o služby agenta, ktorý cestuje mikrobusom a má kanceláriu na okraji mesta. Dobré zárobky nezávisia od úrovne predajcov a kupujúcich, ale od schopnosti s nimi pracovať.

2

Investujte podstatnú časť svojej reklamy do svojej spoločnosti, najmä na začiatku, keď vás nikto nepozná. Ak sú peniaze stále trochu chúlostivé, použite osvedčenú metódu „falošných reklám“. Vložte do novín reklamy na predaj / kúpu bytu za vyššiu ako atraktívnu cenu a uveďte svoje kontaktné čísla (najlepšie, ak ide o pevné čísla). Počkajte na hovory od potenciálnych zákazníkov a skúste najskôr nájsť možnosti pre obidve strany podľa vašej databázy alebo databázy vytvorenej na základe výsledkov tejto metódy.

3

Uzavrite dohodu so známymi od konkurenčnej agentúry, ktorá už bola povýšená, aby vám poskytla informácie z ich databázy pre určité percento transakcie (to sa často praktizuje). Ak v tomto odbore nemáte priateľov, je nepravdepodobné, že by ste sami mohli zarobiť čokoľvek. Skúsení realitných kancelárií neodporúčajú nováčikom v tomto odbore, aby okamžite otvorili agentúry, ale aby najskôr pracovali „pre strýka“, aby získali skúsenosti a kontakty so správnymi ľuďmi.

4

Prijmite do svojej agentúry nováčikov a profesionálov. Profesionálov možno nájsť medzi neúspešnými podnikateľmi, ktorí sa príliš spoliehajú na svoju silu alebo boli zatknutí bez pomoci nespoľahlivých klientov (k tomu tiež dochádza). Nezabudnite nastaviť šesťmesačnú skúšobnú lehotu pre každého novoprijatého zamestnanca. Pri prvej príležitosti posielajte zamestnancov na kurzy súvisiace s jurisprudenciou, účtovníctvom, psychológiou, marketingom na úkor spoločnosti, pretože práve tieto vedomosti realitníci niekedy nemajú pre kvalitnú prácu.

5

Majte na pamäti skúsenosti konkurentov Najmite si obchodníka alebo si dokončite aspoň krátke kurzy, aby ste boli vždy v kontakte s prácou iných realitných kancelárií, ktoré je možné s príslušnou organizáciou výskumu uskutočniť doslova bez opustenia kancelárie.

Odporúčaná