obchodné

Ako založiť vlastnú farmu

Ako založiť vlastnú farmu

Video: Adela Show (107) - Andrea Járová (2011) 2024, Júl

Video: Adela Show (107) - Andrea Járová (2011) 2024, Júl
Anonim

Vlastniť farmu je dobrý spôsob, ako otvoriť svoje podnikanie pre obyvateľov dedín a predmestí. Áno, a obyvatelia mesta sa môžu zapojiť do vykonávania tohto podnikania, ktoré so správnymi opatreniami prináša dobrý príjem. Okrem toho vytvorením farmy môžete pomôcť ľuďom, ktorí uprednostňujú prírodné produkty bez škodlivých prísad. Koniec koncov, nie každý môže uspokojiť svoju potrebu vďaka tovaru ponúkanému v supermarketoch.

Image

Návod na použitie

1

Registrovať IP. Akákoľvek farma, dokonca aj malá rodinná, ktorej výrobky sa ponúknu na predaj, je nástrojom podnikateľskej činnosti. V lekcii, ktorej účelom je ťažiť, je potrebné platiť štátu dane. Na vykonávanie týchto činností musí byť povinná registrácia. Samozrejme môžete zvážiť aj iné formy registrácie spoločností, ale pre malé rodinné farmy bude najjednoduchšie pracovať s registráciou jednotlivých podnikateľov.

2

Vyberte typ farmy. Táto otázka je jedným z rozhodujúcich faktorov pri zakladaní farmy. Najprv musíte rozhodnúť o ambíciách vašej farmy. Budete vyrábať poľnohospodárske výrobky osobne pre seba a svojich susedov alebo budete pracovať vo veľkom meradle.Ďalšou otázkou, ktorú musíte vyriešiť sami, je vaša farma sa špecializuje na každú jednu činnosť (pestovanie pšenice, zemiakov, ošípaných, kurčiat, dojníc).), alebo bude všetko. Ak si vyberiete špecializovanú farmu, musíte sa rozhodnúť, čo môžete vo svojom regióne lepšie pestovať, aké plodiny a ktoré zvieratá. Vo všeobecnosti musíte prísť od všeobecného k súkromnému a na základe toho naplánovať svoje ďalšie poľnohospodárske činnosti.

3

Vytvorte podnikateľský plán. Bez ohľadu na typ farmy, ktorú si vyberiete, určite musíte urobiť plánovanie. Vypočítajte si svoje schopnosti, zistite, či môžete získať nejaké výhody od štátu, pôžičky od bánk. Je tiež dôležité určiť dobu návratnosti podniku, aby sa zbytočne nestrácalo úsilie.

4

Zvážte všetky riziká. Musíte pochopiť, že náklady veľkej farmy budú značné (10 - 20 miliónov rubľov), bude ťažké predať priamo, ak nemáte prepojenia v tejto oblasti (kvôli veľkému počtu sprostredkovateľov) a veľkoobchodníci si kúpia váš tovar lacno. Ak plánujete mať farmu pre vlastnú dodávku a predaj tovaru susedom, priateľom a známym, nemali by ste snívať o významnom zisku.

5

Prijmite opatrenia. Ak sa stále rozhodnete založiť vlastnú farmu, založiť IP, napísať podnikateľský plán, musíte vykonať konkrétne kroky. Kúpiť alebo prenajať pôdu, uskladniť zrno, postaviť alebo kúpiť hotové priestory na jeho skladovanie. Ak sa chystáte pestovať hovädzí dobytok, musíte si kúpiť potrebné vybavenie, ako aj samotné zvieratá. Nezabudnite na mzdových pracovníkov, ktorí budú musieť byť vydaní v súlade so zákonom. Poľnohospodárstvo nie je ľahká úloha a úspech vás čaká iba vtedy, keď vaša duša leží v takomto podnikaní. Pre svoj vlastný prospech si môžete zvoliť omnoho jednoduchšie spôsoby podnikania.

Odporúčaná