Obchodné riadenie

Ako zostaviť podnikateľský plán pre internetový obchod

Ako zostaviť podnikateľský plán pre internetový obchod

Video: (004) 7 rád ako vytvoriť dobrý biznis plán 2024, Smieť

Video: (004) 7 rád ako vytvoriť dobrý biznis plán 2024, Smieť
Anonim

Ak sa rozhodnete začať podnikať a začať podnikať, skúste urobiť ďalší krok správnym smerom - nech je to internetový obchod. Žijeme vo veku digitálnych technológií, keď sa každý typ podnikania postupne presúva do siete. Internet je obrovské more potenciálnych zákazníkov, schopnosť používať moderné reklamné technológie a oveľa viac, ktoré môžu vašu firmu pozdvihnúť do správnej výšky. Ako obvykle začíname s obchodným plánom.

Image

Návod na použitie

1

Určte rozsah budúceho internetového obchodu: ktorý produkt (tovar, služby) predáte. Pri návrhu elektronického obchodu by sa malo prihliadať na osobitosti predaného tovaru.

2

Pri príprave obchodného plánu obchodu majte na pamäti, že váš produkt musí byť štandardizovaný. Vysvetľuje to to formát podnikania, ktorý nestanovuje možnosť vidieť a dotknúť sa tovaru, kým nie je dodaný spotrebiteľovi. Je nepravdepodobné, že by ste mali predávať vzácny a jedinečný tovar.

3

Vykonajte analýzu ponuky a dopytu po službách internetového obchodu. Tieto informácie vám neskôr pomôžu určiť skupinu výrobkov navrhovanú na predaj v navrhnutom internetovom obchode. Na zhromažďovanie informácií použite otvorené informácie zverejnené v tlači a na sieťových zdrojoch; Internetové vyhľadávacie nástroje vám veľmi pomôžu.

4

Odhadnite odhadovaný príjem z projektu internetového obchodu. Na tento účel zvážte odhadovaný predaj pre každú kategóriu produktu. Pri zohľadnení akceptovanej cenovej politiky obchodu vypočítajte budúci príjem z projektu. Vykonajte úpravu podľa času a úpravy ceny v závislosti od pomeru ponuky a dopytu.

5

V pláne opíšte marketingovú stratégiu získavania zákazníkov. Najvýznamnejšou nákladovou položkou by mali byť náklady na reklamu na internete, najmä bannerová a kontextová reklama. Zohľadnite, či navrhovaný internetový obchod bude nezávislou obchodnou platformou alebo iba doplní existujúce podnikanie.

6

Vytvorte časť podnikateľského plánu týkajúcu sa investičných nákladov. Pre úspešnú implementáciu projektu internetového obchodu je potrebná správna propagácia webových stránok (účasť obchodov bude priamo závisieť od toho), takže kľúčom budú náklady na vytvorenie, údržbu a propagáciu online zdroja. Vyžaduje si to nákup softvéru a počítačov, špecializovaného servera. Zohľadnite náklady na prenájom priestorov, nábytku a vytvorenie sortimentu tovaru. Ak sa však váš internetový obchod špecializuje výlučne na digitálne produkty (napríklad predaj elektronických kníh alebo softvéru), nemusí byť potrebná miestnosť.

7

V obchodnom pláne uveďte rôzne možnosti organizácie dodávok tovaru spotrebiteľom a vytvorte schému spolupráce s dodávateľmi. Bude tiež potrebné podrobne vypracovať systém platieb za objednávky vrátane systému elektronických platieb.

8

Vyhradiť záverečnú časť podnikateľského plánu na finančné a ekonomické hodnotenie projektu, kde sa vypočítajú kľúčové ukazovatele výkonnosti budúceho internetového obchodu a možné riziká.

Ako zostaviť podnikateľský plán pre internetový obchod

Odporúčaná