obchodné

Ako vytvoriť vydavateľstvo

Ako vytvoriť vydavateľstvo

Video: Rozhovor s Lukášom Fillom, riaditeľom vydavateľstva Denníka N o tom, ako vytvoriť úspešné médium 2024, Júl

Video: Rozhovor s Lukášom Fillom, riaditeľom vydavateľstva Denníka N o tom, ako vytvoriť úspešné médium 2024, Júl
Anonim

Vydavateľstvo v Rusku je dosť populárne: podľa štatistík máme viac ako 16 000 vydavateľov. Pravdepodobne je to tak, že vytvorenie takéhoto podniku si nevyžaduje veľmi veľké investície. Na vytvorenie vydavateľstva bude potrebné najskôr určiť jeho špecializáciu a premyslieť systém vyhľadávania autorov.

Image

Budete potrebovať

  • - registrácia;

  • - priestory;

  • - personál;

  • - systém distribúcie kníh;

  • vyhľadávací systém autorov.

Návod na použitie

1

Najskôr sa rozhodnite pre špecializáciu. Otvorenie „univerzálneho“ vydavateľstva nebude ľahké, pretože si bude vyžadovať veľký personál a mnoho rôznych autorov. V súlade s tým budú náklady vysoké.

2

Urobte malý marketingový prieskum - ktoré knihy sú najviac žiadané. Bude to optimálne, ak zverejňujete to, čo kupujete najčastejšie. Takže sa vyplácate rýchlejšie. Môžete ísť opačným spôsobom - publikovať „neformátovaný“, ale v tomto prípade budete musieť minúť veľa peňazí na propagáciu vydavateľstva v príslušnom prostredí.

3

Rozhodnite o autoroch, ktorých uverejníte. Sotva má zmysel spolupracovať s propagovanými autormi, pretože už dlho pracujú pre veľkých vydavateľov, ktorí im môžu ponúknuť dobré podmienky. Najlepšie bude pracovať s talentovanými nováčikmi.

4

Zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ alebo vytvorte spoločnosť. To sa dá urobiť samostatne aj za pomoci spoločnosti s registračným právom.

5

Vyzdvihnite zamestnancov. Budete potrebovať niekoľko editorov. Môžu to byť zamestnanci na plný úväzok aj nezávislí pracovníci. Budete tiež musieť najať niekoho, kto bude zodpovedný za prácu s autormi a distribúciu kníh. Usporiadajte s tlačiarňami, ktoré vám vytlačia knihy.

6

Potrebná miestnosť bude závisieť od vášho stavu. Spravidla sa môže nachádzať kdekoľvek, takže môžete ušetriť na nájomnom.

7

Zamyslite sa nad tým, ako budete implementovať knihy. Pokúste sa uzavrieť dohody s čo najväčším počtom kníhkupectiev, nezastavujte iba pri veľkých reťazcoch. Možno bude ľahšie pre začínajúcich vydavateľov nadviazať kontakty s malými obchodmi.

Odporúčaná