obchodné

Ako zvýšiť predaj v obchode s potravinami

Ako zvýšiť predaj v obchode s potravinami

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl

Video: 7 techník zo psychológie predaja 2024, Júl
Anonim

Problém, ako zvýšiť predaj v obchode s potravinami, možno ľahko vyriešiť jeho rozložením na menšie úlohy. Najprv zorganizujte reklamnú kampaň zameranú na existujúce a nové publikum. Po druhé, uskutočnite propagačnú kampaň s cieľom udržať stálych zákazníkov a zvýšiť lojalitu k predajni. Po tretie, predstavte do sortimentu nové produkty a obľúbené nezkrútené značky, ktoré pritiahnu zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Zorganizujte reklamnú kampaň na zvýšenie predaja v obchode s potravinami. Najprv určte, na ktoré publikum bude zacielené. Najlepšie zo všetkého sú propagácie, ktoré pokrývajú bežných aj nových zákazníkov. Inzerujte zľavové karty pre začínajúcich nakupujúcich. A bonusy za nákup tovaru pre tých, ktorí predtým nakupovali inde. Pre stálych zákazníkov vstupujte do motivačného systému. Darujte dary na každú desiatu, dvadsiatu alebo tridsiatu šek. Ak chcete obmedziť počet nerentabilných návštevníkov, zadajte minimálnu sumu, ktorá sa má zúčastniť akcie. Napríklad tristo alebo päťsto rubľov.

2

Choďte do blízkych predajní a preskúmajte celý rad produktov. Pod zámienkou kupujúceho sa opýtajte, ktoré výrobky sú lepšie vypredané. Dohodnite sa s dodávateľmi, aby vám priniesli chýbajúce položky. Budete tak priťahovať spotrebiteľov zaujímajúcich sa o konkrétnu značku. Príliv nových zákazníkov urýchli predaj ďalších výrobkov prezentovaných v obchode.

3

Pokúste sa mať všetky obľúbené značky na pultoch obchodov. Čím častejšie je produkt inzerovaný v médiách, tým viac kupujúcich sa zaujíma. Zostaňte naladení na súťaže o potraviny. Počas ich obdobia sa predaj reklamných značiek niekoľkokrát zvyšuje.

4

Vypršaný tovar z police včas vyberte. Ak je obchod malý a chodia k nemu iba obyvatelia susedných domov, môžu skazené výrobky presláviť. Hovorí sa o podvode so spotrebiteľmi rýchlo po celej oblasti. A zákazníci budú nakupovať v inom obchode. Preto v každej konfliktnej situácii urobte oneskorenie a vráťte peniaze späť.

5

Správny predaj regálov s tovarom pomôže zvýšiť predaj v samoobsluhe. Motivujte kupujúcich, aby si vzali vozíky. Za týmto účelom umiestnite ťažké produkty - zeleninu, sódu, džúsy - blízko vstupu. Zákazníci určite chytia kôš na kolieskach, aby v rukách neprenášali ťažké bremená. Prieskum trhu ukazuje, že kupujúci vozíkov nakupujú o dvadsať päť až tridsať percent viac výrobkov ako bez nich.

Súvisiaci článok

Ako zvýšiť zisk v obchode pomocou efektívnych metód

ako zvýšiť predaj v samoobsluhe

Odporúčaná