management

Ako zvýšiť dopyt po výrobkoch

Ako zvýšiť dopyt po výrobkoch

Video: Lepšia krv = lepšie výsledky tréningu. Ako legálne zlepšiť svoju krv? 2024, Júl

Video: Lepšia krv = lepšie výsledky tréningu. Ako legálne zlepšiť svoju krv? 2024, Júl
Anonim

Ak chcete zvýšiť dopyt po výrobkoch, musíte správne prezentovať tovar zainteresovanému spotrebiteľovi. Úlohou manažéra značky je minúť minimum peňazí na reklamnú kampaň a zároveň osloviť čo najvernejšie publikum.

Image

Návod na použitie

1

Pred vykonaním reklamnej kampane zorganizujte marketingový prieskum. Jeho úlohou je identifikovať publikum stálych zákazníkov (lojálnych) a potenciálnych spotrebiteľov. To sa dá dosiahnuť pomocou cieľových skupín, zhromaždením ľudí rôznych vekových kategórií a spoločenského postavenia a umožnením im diskutovať o užitočných vlastnostiach produktu.

2

Rozdeľte reklamnú kampaň na dve. Nasmerujte jedného na nájdenie a prilákanie nových spotrebiteľov. Hovorte o výhodách oproti iným maloobchodným reťazcom. Zaručte bonusové karty zákazníkom, ktorí kupujú produkty prvýkrát. Alebo zľava päť až desať percent pre tých, ktorí predtým kupovali tovar inde.

3

Ak chcete udržať existujúce publikum, zadajte darčekové karty. Udeľujte ceny za piaty, desiaty alebo pätnásty nákup. Znížte celkovú sumu šeku na tých, ktorí si zakúpili produkty, o desať alebo dvadsať tisíc rubľov. Zorganizujte párty pre klientov, ktorí prichádzajú s deťmi. Ich pozornosť je pre rodičov veľmi cenná. Okrem toho, zatiaľ čo deti sú zaneprázdnené, mamičky a oteckovia môžu ísť na obchodné poschodie a pozrieť si sortiment v uvoľnenej atmosfére.

4

Zistite, aké výrobky predstavujú konkurenti a sú žiadané. Dohodnite sa s dodávateľmi na dodaní požadovaných položiek. Budete tak priťahovať spotrebiteľov zaujímajúcich sa o konkrétnu značku. Príliv nových zákazníkov zvýši predaj a zvyšok tovaru.

5

Pri vytváraní sortimentu v nej uvádzajte všetky najznámejšie a najpredávanejšie značky. Nezastavujte u jedného výrobcu. Rozmanitosť pritiahne nových spotrebiteľov.

6

Organizujte prácu so sťažnosťami. Neodmieňajte si výmenu nepoužiteľných výrobkov. Vráťte peniaze okamžite, aby nedošlo k predloženiu veci súdu alebo prokuratúre. To vám umožní zachrániť nervy a udržať dobré meno medzi kupujúcimi.

Odporúčaná