obchodné

Ako vložiť schválený kapitál v LLC

Ako vložiť schválený kapitál v LLC

Video: Hedge fund structure and fees | Finance & Capital Markets | Khan Academy 2024, Júl

Video: Hedge fund structure and fees | Finance & Capital Markets | Khan Academy 2024, Júl
Anonim

Do základného imania, ktoré slúži ako základ pre budúce činnosti LLC, prispievajú všetci účastníci rovnakými akciami a slúži ako ručiteľ za konanie spoločnosti veriteľom. Akým spôsobom je vhodnejšie vložiť schválený kapitál, sami účastníci sa sami rozhodnú, každý z nich to môže urobiť svojím vlastným spôsobom.

Image

Návod na použitie

1

Minimálne náklady na základné imanie sú 10 000 rubľov alebo ich ekvivalenty a podľa zákona spolkového zákona č. 14 z roku 1998 sa môžu robiť niekoľkými spôsobmi: - v hotovosti v pokladni spoločnosti;

- v hotovosti prevodom z účtu na účet LLC;

- cenné papiere alebo akcie;

- drahé kovy;

- hnuteľný alebo nehnuteľný majetok;

- vlastnícke práva, duševné alebo iné vlastníctvo.

2

V procese formovania dokumentov o založení spoločnosti LLC všetci jej účastníci podpíšu dohodu, ktorá by mala jasne uvádzať čas, do ktorého musí každý z účastníkov prispieť svojím podielom na základnom imaní. Zákon vyžaduje, aby ste v čase štátnej registrácie LLC vložili najmenej polovicu základného imania. Najvýhodnejšou možnosťou je, samozrejme, jednorazový vklad akcií všetkými účastníkmi naraz. Takto sa môžete vyhnúť nedorozumeniam a hádkam medzi zakladateľmi spoločnosti LLC, ktorá môže byť podľa zákona od 1 do 50 ľudí. Následne sa môže kapitál zvýšiť.

3

Ak autorizovaný kapitál presahuje 200 minimálnych miezd a nie je vyplatený v hotovosti, ale v akejkoľvek inej forme, je potrebná účasť nezávislého znalca.

4

Mnohí zakladatelia LLC uprednostňujú najjednoduchšie možnosti zadania trestného zákona: - pri podiele na hotovosti účastník dostane príkaz na prijatie hotovosti, v ktorom je uvedený dátum uloženia a výška;

- pri podiele na kancelárskom vybavení alebo nehnuteľnom majetku (napríklad na vozidle) je tiež potrebné posúdiť hodnotu tohto majetku. Pri ukladaní majetku v hodnote menšej alebo rovnajúcej sa 20 000 rubľov sa nemôžete zúčastniť nezávislého odhadcu. Táto metóda je výhodná, pretože okamžite po vstupe do Trestného zákona môže byť majetok použitý v činnosti LLC.

5

Jednou z najnepriaznivejších metód je zavedenie podielu práv na akýkoľvek majetok. Keďže akékoľvek práva môžu byť spochybnené a napadnuté, môže to viesť k problémom, ak sa napríklad ich prispievateľ rozhodne opustiť zakladateľov LLC.

Užitočné rady

V prípade odmietnutia účasti na zložení zakladateľov môže účastník nielen odobrať podiel, ktorý prispel na základnom imaní, ale tiež ho predať inému účastníkovi.

Odporúčaná