Obchodná komunikácia a etika

Ako vyplniť ip vyhlásenie

Ako vyplniť ip vyhlásenie

Video: Vyhlásenie na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka na rok 2016 (SK) 2024, Júl

Video: Vyhlásenie na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka na rok 2016 (SK) 2024, Júl
Anonim

Daňové priznanie je dokument účtovného výkazníctva, ktorý každoročne predkladajú jednotliví podnikatelia daňovému úradu. Na základe týchto údajov sa vypočítavajú dane a odpočty z mimorozpočtových fondov.

Image

Budete potrebovať

  • - forma daňového identifikačného čísla (DIČ);

  • - osvedčenie o registrácii dane ako samostatný podnikateľ;

  • - číslo vášho daňového úradu;

  • - údaje o kódoch OKVED a OKATO, KBK;

  • - príjmy alebo bankové výpisy o daniach.

Návod na použitie

1

Na vyplnenie vyhlásenia o IP je potrebné vykonať vážne prípravné práce. Za týmto účelom musíte starostlivo vypočítať všetky účtovné zápisy z knihy príjmov a výdavkov a zhrnúť ročný súčet.

2

Okrem tejto knihy alebo iba údajov z nej budete potrebovať:

- forma daňového identifikačného čísla (DIČ);

- osvedčenie o registrácii dane ako samostatný podnikateľ;

- číslo vášho daňového úradu;

- údaje o kódoch OKVED a OKATO, KBK;

- príjmy alebo bankové výpisy o daniach.

Ak stále máte vyhlásenie, ktoré je uvedené na daňovom úrade pri registrácii, potom obsahuje niektoré potrebné údaje.

3

Samozrejme môžete sprostredkovateľovi dať pokyn, aby vyplnil vyhlásenie IP, ale s určitým úsilím to môžete urobiť sami. Vyzbrojení týmito číslami, dokumentmi a plniacim perom, pokračujte v okamžitom procese plnenia.

4

Vyplňte prvý hárok tak, že v príslušnom stĺpci uvediete svoje DIČ, a potom zadajte rok, za ktorý nahlasujete. Potom vyplňte číslo jednotky daňového úradu, potom napíšte svoje údaje paličkovým písmom a potom číslo OKVED. Zostáva len stanoviť počet strán - sú tri, potvrdzovacia značka a zoznam.

5

Na druhej strane sa najprv vyplnia polia s kódmi a potom sa zadá suma zaplatených daní. Pozorne si prečítajte, ktoré grafy zhŕňajú a čo sa odpočíta.

6

Tretia strana začína vyplnením údajov o sadzbe dane. Malo by to naznačovať výšku príjmov a výdavkov za celý rok. Nasledujúce stĺpce sú vyplnené v závislosti od zvoleného daňového režimu („príjem“ alebo „príjem mínus náklady“) a veľmi sa líšia.

7

Posledné pole má niektoré špecifiká týkajúce sa skutočnosti, že ak je navrhovaná daň nižšia ako odpočty do dôchodkového fondu, umožňuje vám to znížiť daň o polovicu.

8

Nezabudnite sa prihlásiť na všetkých označených miestach a ak je k dispozícii, vložte pečiatku. Proces plnenia je ukončený.

Odporúčaná