ostatné

Ako vyplniť daňové priznanie k dani z príjmu právnických osôb

Ako vyplniť daňové priznanie k dani z príjmu právnických osôb

Video: 4. díl: pouze pro zaměstnance - Jak vyplnit přiznání k dani z příjmů fyzických osob 2024, Júl

Video: 4. díl: pouze pro zaměstnance - Jak vyplnit přiznání k dani z příjmů fyzických osob 2024, Júl
Anonim

Podľa ruskej daňovej legislatívy musia všetky organizácie s dlhodobým majetkom v súvahe platiť daň z nehnuteľnosti. Manažéri musia na účely podania správy orgánom predložiť štvrťročné výpočty záloh a na konci roka daňové priznanie k nehnuteľnosti. Je veľmi dôležité správne vypočítať všetky ukazovatele a vyplniť vyššie uvedený formulár.

Image

Návod na použitie

1

Upozorňujeme, že vyhlásenie sa skladá z 3 oddielov, z ktorých posledná sa vyplní, ak vaša organizácia nie je daňovým agentom a má dlhodobý majetok v Ruskej federácii.

2

Vyplňte formulár z titulnej stránky. Tu je potrebné zadať údaje týkajúce sa samotnej organizácie, tj TIN, KPP, názov organizácie, OKVED. Všetky tieto informácie môžete získať zo zakladajúcich dokumentov alebo výpisov zo štátneho registra.

3

Uveďte číslo nastavenia. Ak vytvárate nešpecifikované vyhlásenie, uveďte „00“. Zadajte kód zdaňovacieho obdobia. Všetko záleží na okolnostiach, ktoré vás viedli k vypracovaniu správy: ak odovzdávate dokument na nasledujúci kalendárny rok - zadajte kód „34“, ak je organizácia zrušená - „50“.

4

Uveďte dátum zostavenia, podpis a modrú pečať pečate organizácie. Ďalej vyplňte oddiel 2.

5

Uveďte DIČ, PPC, OKATO, uveďte číslo strany (3). Teraz vypočítajte priemernú ročnú hodnotu majetku uvedeného v súvahe. Za týmto účelom vyplňte riadky 020-141. Tu popíšte zostatkovú hodnotu fixných aktív 1. deň každého mesiaca.

6

Pridajte zvyškové hodnoty za rok (riadky 020 - 141) a vydelte číslom 13, výsledné číslo by sa malo uviesť v riadku 150. Ak nemáte v súvahe nezdaniteľný majetok, potom suma v riadku 150 by sa mala uviesť aj v riadku 190.

7

Daňová sadzba je 2, 2%. Vynásobte sumu riadkom 190.

8

Uveďte výšku preddavkov, ktoré boli zaplatené za 9 mesiacov. Na to budete potrebovať výpočty.

9

Prejdite na časť 1. Uveďte tiež všetky podrobnosti, uveďte číslo strany (2). Do poľa „Kód organizácie rozpočtu“ zadajte BSC, môžete si to overiť na daňovom úrade. V riadku 030 uveďte sumu, ktorá sa má zaplatiť (riadok 190 - riadok 230). Ak sa ukáže mínus, napíšte ho do riadku nižšie.

Formulár daňového priznania k nehnuteľnosti

Odporúčaná