rozpočtovanie

Ako vyplniť vyhlásenie o nulovej IP

Ako vyplniť vyhlásenie o nulovej IP

Video: Ako podať daňové priznanie online - fyzická osoba - 2. časť 2024, Júl

Video: Ako podať daňové priznanie online - fyzická osoba - 2. časť 2024, Júl
Anonim

Jedným z najpohodlnejších spôsobov, ako vygenerovať daňové priznanie IP pomocou zjednodušeného daňového systému vrátane nuly, je použitie služby Elba Electronic Accountant. Používatelia demo účtu môžu tento dokument nielen vygenerovať, ale aj zaslať. cez daňový úrad.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v službe „Elektronický účtovník“ Elba.

Návod na použitie

1

Ak ešte nemáte účet v službe Elba Electronic Accountant, zaregistrujte sa. Ak to chcete urobiť, postupujte podľa jednoduchého postupu registrácie. Všetky informácie, ktoré ste zadali o IP, budú tvoriť základ colného vyhlásenia a ďalších dokumentov.

2

V prípade podnikania systém generuje vyhlásenie založené na časti o dokončených príjmoch a výdavkoch. Ale vo vašom prípade nemáte čo priniesť. Nemá sa však čoho obávať. Ak neexistujú údaje o príjmoch a výdavkoch, štandardne sa vygeneruje nulové vyhlásenie.

3

Po autorizácii v systéme prejdite na kartu „Hlásenie“ a vyberte predloženie vyhlásenia v zozname skutočných úloh. Samotný systém vytvorí dokument, ktorý sa dá uložiť do počítača a vytlačiť na odoslanie osobne alebo poštou alebo preniesť na daňový úrad pomocou služby prostredníctvom telekomunikačných kanálov.

Venujte pozornosť

Nulové priznanie dane z príjmu pre 3 osoby. Aby sa vyplnilo vyhlásenie o nulovej hodnote 3-NDFL, nasledujúce stránky by mali zostať prázdne: oddiely 1 a 6 a listy A, B, G1 a G1. Zadajte svoje údaje na prvej a druhej strane: DIČ, kódy daňovníkov (720 - SP, 730 - notár, 740 - právnik, 760 - iná fyzická osoba, 770 - vedúci farmy (SP)), kód krajiny - 643 - Rusko, kód doklad (pas - 21), kód zdaňovacieho obdobia -34 (50 - po likvidácii).

Užitočné rady

Ak ste súkromným podnikateľom alebo LLC v USN a vaša spoločnosť nevykonávala určité obchodné činnosti už určité obdobie, určite musíte podať nulové vyhlásenie. Nulové priznania by sa mali predkladať daňovému úradu raz ročne. Okrem toho sa musí štvrťročne predkladať dôchodkovému fondu a fondu sociálneho poistenia nulová správa. Na tento účel je potrebné vyplniť formuláre RSV-1, 4-FSS a ďalšie správy, v závislosti od typu a charakteristík podniku.

Odporúčaná