obchodné

Ako zaregistrovať spoločnosť na svoju adresu

Ako zaregistrovať spoločnosť na svoju adresu

Video: DISH Order - Stripe: Onboarding 2024, Júl

Video: DISH Order - Stripe: Onboarding 2024, Júl
Anonim

Registrácia spoločnosti na domácej adrese jedného zo zakladateľov alebo vedúceho je pomerne výhodná: zaisťuje, aby sa všetka korešpondencia od daní a iných orgánov dostala k príjemcovi. Okrem toho nie je potrebné na pošte prenajímať samostatnú poštovú schránku. Registrácia spoločnosti na jej adresu má však určité zvláštnosti.

Image

Návod na použitie

1

V zásade neexistujú prekážky pre registráciu podniku na domácej adrese vedúceho alebo jedného zo zakladateľov (jednotlivcov). K tomu je potrebné priložiť k štandardnému balíku dokladov na registráciu spoločnosti záručný list majiteľa domu, v ktorom súhlasí s poskytnutím určitej oblasti.

2

Ak ste vlastníkom bývania, priložte k záručnému listu kópiu osvedčenia o registrácii vlastníctva priestorov. V prípade, že nie ste vlastníkom bývania, ale iba ste sa zaregistrovali v byte, priložte (okrem kópie osvedčenia) list majiteľa, v ktorom uvedie, že mu nebude vadiť registrácia spoločnosti na tejto adrese.

3

V prípade, že nie ste vlastníkom a nie ste zaregistrovaní v byte, pre ktorý chcete zaregistrovať spoločnosť, ale iba prenajímate dom na základe pracovnej zmluvy, priložte list, v ktorom všetky osoby registrované v priestoroch súhlasia so zaregistrovaním na tejto adrese. právnická osoba.

4

Napriek tomu, že registrácia spoločnosti je možná doma, daňový úrad vás stále môže odmietnuť a toto odmietnutie bude legálne. Faktom je, že článok 288 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie stanovuje, že umiestňovanie podnikov do obytných priestorov podnikov je povolené iba vtedy, ak sa prevádzajú z nebytového bytového fondu. Zákon tiež zakazuje umiestňovanie priemyselnej výroby do obytných priestorov.

5

Ak chcete zmeniť adresu už zaregistrovanej a fungujúcej spoločnosti, vyplňte formulár P13001, pripravte protokol alebo rozhodnutie o zmene adresy, nové vydanie charty, žiadosť o kópiu charty. K balíku dokladov priložiť potvrdenie o zaplatení štátnej dane s bankovkou. Uvedené dokumenty odovzdajte územnému daňovému úradu do troch dní odo dňa rozhodnutia.

Odporúčaná