Druhy činností

Fotografické štúdio od nuly ako firma

Fotografické štúdio od nuly ako firma

Video: Toto - Hold The Line (Official Video) 2024, Júl

Video: Toto - Hold The Line (Official Video) 2024, Júl
Anonim

V sektore služieb existuje veľké množstvo nápadov na začatie podnikania. Otvorenie vlastného fotografického štúdia z nejakého dôvodu však priťahuje mnoho ľudí. Ak sa pozriete, je to kvôli stereotypom o potrebe veľkých počiatočných finančných investícií v podnikaní a ľahkosti získať slušnú povesť, napríklad prostredníctvom známych a priateľov. Na samom začiatku týchto ambicióznych podnikateľov však čakajú ťažkosti.

Image

Právna stránka projektu

Pravda je tu pomerne jednoduchá, fotografické štúdio nevyžaduje osobitnú licenciu. Ak si musíte vybrať medzi individuálnym podnikaním a LLC, potom existuje názor, že druhá možnosť je lepšia z hľadiska slušnosti a spoľahlivosti zvuku. Ako vidíte, je to len otázka individuálnych preferencií.

Priestory na prenájom

Ako ukazujú skúsenosti ľudí, ktorí už v tejto oblasti pracujú, na izbu bude potrebné minúť najmenej 15 000 rubľov. Ak váš podnikateľský plán tieto náklady nezohľadňuje, pravdepodobnosť zlyhania je príliš vysoká. Ale pre fotografov je dôležitá nielen cena. Na území sú žiaduce:

  • vysoké stropy (4 - 5 metrov),

  • veľké okná ako zdroj prirodzeného svetla,

  • celková plocha od 40 m2

Najúspornejšou možnosťou je prenájom výrobných miest, nie kancelárií. Jeho mínus je jeho nevýhodná geografická poloha, ale z tohto dôvodu je cena takmer dvakrát nižšia. Územie fotoštúdia však nie je miestom, kde musíte šetriť peniaze.

Interiér štúdia

Odvážne fantázie o farebných a dekorovaných tapetách by sa mali ponechať pre ďalšie projekty. Profesionálni fotografi si vyberajú monochromatické odtiene čiernej a šedej a zdobia ich od podlahy po strop. Odporúča sa matný náter. Okrem toho musí mať majiteľ fotografického štúdia na sklade niekoľko hotových pozadí.

Najdôležitejšie detaily interiéru sú však pravdepodobne osvetlenie a kúrenie. Fotograf potrebuje svetlo, aby mohol realizovať svoje nápady, a kúrenie je problémom pre pohodlie zákazníkov. Na ten istý účel sa odporúča usporiadať nejaký kútik pre stravovanie, pretože natáčanie je dlhý proces.

Cenová politika

Nenechajte sa rozčuľovať, ak zo začiatku nebude mať štúdio žiadny zisk, toto je v tomto prípade štandardná situácia. Aby sme však medzi konkurentmi mohli vyzerať ziskovo, stanovte si dostupné ceny po vyhodnotení, pre čo vaši kolegovia pracujú.

Dá sa povedať, že tu nie sú uvedené všetky ťažkosti s otvorením fotoštúdia, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa s nimi len stretnete, preto si tieto body vopred zanalyzujte a prípad nebude odsúdený na neúspech.

Odporúčaná