ostatné

Ako vytvoriť podnikateľský plán pre dotácie

Ako vytvoriť podnikateľský plán pre dotácie

Video: Ako jednoducho napísať podnikateľský plán 2024, Júl

Video: Ako jednoducho napísať podnikateľský plán 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti môžete na založenie podniku napísať podnikateľský plán a poslať ho na posúdenie do centra zamestnanosti. V prípade kladného rozhodnutia sa prostriedky zo štátneho rozpočtu prideľujú vo výške päťdesiat osem tisíc osemsto rubľov až tristo sedemdesiat sedemtisíc rubľov.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - papier A4;

  • - tlačiareň;

  • - elektronické médiá;

  • - kalkulačka;

  • - dokumenty žiadateľa o dotáciu;

  • - počiatočný kapitál (ak je to možné).

Návod na použitie

1

Prvou podmienkou pre možnosť získať dotácie od štátu na založenie a rozvoj podnikania je, že občan, ktorý vypracoval podnikateľský plán, musí byť nezamestnaný a nesmie byť právnickou osobou. To znamená, že žiadateľ o dotáciu pred vypracovaním podnikateľského plánu by nemal byť registrovaný ako samostatný podnikateľ alebo byť zakladateľom spoločnosti s ručením obmedzeným.

2

Druhou podmienkou je krátky, jasný a výstižný opis myšlienky vytvoreného projektu. Po prečítaní vášho podnikateľského plánu by mal mať riaditeľ centra zamestnanosti alebo vedúci oddelenia v ňom záujem o váš projekt a získať dobrý dojem.

3

Poskytnite stránku svojho projektu s popisom vašich skúseností, znalostí, dostupnosti vhodného vzdelania. Poukazujte na konkrétne fakty, neochvaľujte sa, bude to mať negatívnu reakciu u ľudí, ktorí kontrolujú podnikateľský plán.

4

Ľudia by mali tento projekt potrebovať, preto opíšte jeho aplikáciu v praxi a dôležitosť jeho vzhľadu pre vašich spoluobčanov.

5

Venujte osobitnú pozornosť finančnej stránke projektu. Obyvatelia, ktorí majú kapitál na založenie vlastného podniku, majú väčšiu šancu získať dotáciu a plánuje sa investovať peniaze štátu do jeho rozvoja a registrácie na daňových úradoch.

6

Dĺžka výpočtov nákladov a výnosov vášho obchodného plánu má tiež veľký vplyv. Dlhodobé projekty majú vysoké šance. Preto ponechajte výpočet v projekte najmenej jeden až dva roky. Uveďte dobu návratnosti a možný zisk z vykonávania opísaného podnikania v praktických činnostiach.

7

Uložte svoj projekt na elektronické médiá a vytlačte ho na papier. Odošlite svoj podnikateľský plán do Centra zamestnanosti. V prípade pozitívneho rozhodnutia dostanete po 5 až 20 dňoch peniaze a svoju spoločnosť môžete zaregistrovať ako samostatného podnikateľa alebo spoločnosť s ručením obmedzeným.

  • Podnikateľský plán na prezentáciu v centre zamestnanosti
  • Dotačný podnikateľský plán
  • podnikateľský plán pre dotácie

Odporúčaná